Ragmate-peiteryijy


Pari viikkoa aiemmin kerroin teille voittaneeni Facebookissa järjestetyssä arvonnassa Ragmaten ryijypeitteen. Sain arvonnan voitettuani valita itse Ragmaten verkkosivuilta mieleiseni tuotteen ja löysinkin nopeasti meidän kodin väritykseen täydellisen kappaleen, jonka on tehnyt Majida Aldebes. Tänään mökiltä tultuamme kävin heti Matkahuollossa, että saan sen heti laitettua esille. 

Ragmate oli minulle entuudestaan tuntematon yritys, mutta kilpailuun osallistumisen yhteydessä kävin tutustumassa yrityksen verkkosivuihin. Verkkosivuilla kerrotaan yrityksen liikeidean syntyneen vuonna 2015, kun KTM Martta Leskelä asui perheineen Turkissa, jossa ei voinut välttyä näkemästä konkreettisesti Syyrian kriisiä. Martta halusi auttaa toimeentulon tarpeessa olevia syyrialaispakolaisnaisia itsenäisempään ja onnellisempaan elämään perheineen. 

”Ryijytuotteet sopivat yrityksen brändikokonaisuuteen loistavasti, sillä ryijyt ovat monien kulttuurien kansanperinnettä. RAGMATE on ylpeä siitä, mitä historia on opettanut – yhdistämällä eri kulttuurien osaamista, ryijyistä tulee uudenlaista ja jännittävää taidetta. -Ragmaten tarina


Ragmate on kasvanut ja vakiinnuttanut asemaansa markkinoilla, jonka ansiosta yritys työllistää entistä useampaa pakolaisnaista. Tällä hetkellä yrityksen tuotevalikoimasta löytyy ryijypeitteitä, -tyynynpäällisiä, -mattoja sekä seinäryijyjä. Tuotteet on valmistettu käsin tekstiiliylijäämästä valmistetusta neuloskuteesta. Jokainen tuote on oma uniikki käsin valmistettu taideteos, joten toista samanlaista ei varmasti vastaan tule. Lisäksi näillä käsintehdyillä ryijyillä on merkittävä työllistävä vaikutus, sillä kuten kaikki käsin tehty, on ne hitaita valmistaa. 

”Askel askeleelta polku on tuonut RAGMATEn tähän päivään. Polku on ollut välillä mutkainen ja kivikkoinenkin, mutta se on tuonut eteen korvaamattoman tärkeitä kokemuksia niin että RAGMATE on vahva siinä, mitä se tekee. Rakkaus ja kunnioitus ihmisiä ja luontoa kohtaan, visuaalisuus, osaaminen, laatu ja erinomainen asiakaspalvelu ovat yrityksen kantavat periaatteet. -Ragmaten tarina


Ragmaten verkkosivut on todella mielenkiintoista luettavaa upeiden tuotteiden selaamisen lisäksi. Yrityksen oman historian lisäksi sivuilta löytyy asiakkaiden kirjoittamia tarinoita sekä esittelyjä Ragmaten työntekijöistä. Ostamalla Ragmaten upeita uniikkeja ryijytuotteita tuet Turkissa asuvien pakolaisnaisten elämää ja teet samalla hyvää! Vaikka itse voitin tämän upean ryijypeitteen kilpaulusta, aion ihan varmasti tulevaisuudessa shoppailla Ragmaten verkkokaupassa. Saamani peiteryyjy on todella kaunis ja huolella tehty ja varmasti pitkäikäinen tuote, joka ilahduttaa meitä vielä vuosia eteenpäin! 

4 comments

 1. Hieno ryijy ja mielenkiintoinen yritys!
  Ihanaa, miten ryijyt ja "matot" seinillä ovat tehneet paluun; niin hauska sisustuksen yksityiskohta ja hyväksi myös akustiikalle!

  ReplyDelete
 2. Näyttää niin mahdottoman ihanalle ja työ väri on ihan täydellinen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihana! Livenä vielä ihanampi kuin kuvissa :)

   Delete