Loman to do-lista


Kesäloman kolmas ja viimeinen viikko on menossa. Ensimmäisen viikon olin flunssassa, kuten jokainen ahkera ja tunnollinen työntekijä kuulemma on. Toisen viikon vietimme Pohjois-Karjalassa vanhempieni mökillä saaressa ja kävimme ihmettelemässä Ilosaarirock-viikonlopun kuhinaa Joensuussa.  Tämän viimeisen viikon olemme kotona Helsingissä ja onnistuin venäyttämään oikean kylkeni, kun nostin meidän belgianpaimenkoiran kylpyammeeseen viilentymään. Kuuman kesähelteen myötä on jäänyt tälle viikolle suunnitellut askareet tekemättä, tavarat laittamatta paikoilleen ja päivittäiset imuroinnit imuroimatta. Koti on kuin räjähdyksen jäljiltä, mutta olkoon. Siivotaan sitten kun on vähän viileämpää. Nyt ollaan lomalla!

Ensimmäisellä lomaviikolla oli epävakaiset säät ja saimme paljon aikaiseksi kotona. Mies porasi meille makuuhuoneeseen ja keittiöön verhotangot sekä olohuoneeseen taulukoukun. Minä ompelin makuuhuoneeseen pimennysverhot ja keittiöön Marimekon Siirtolapuutarha-kankaasta verhot ja kävin Laatikkokaupasta Tapanilasta ostamassa keittiöön hyllylaudat. Viime viikolla pesin matot mökillä. 


Tällä viikolla oli tarkoitus porata keittiöön hyllylaudoille paikat, olohuoneeseen verhotangot ja makuuhuoneeseen Per Maningin Oscar-hyljetaululle taulukoukku. Olohuoneen verhot pitäisi myös ommella. Sinne tulee Marimekon Lokki-kankaasta pitkät verhot. Meidän pitäisi myös vuokrata pakettiauto ja viedä vanha sängynrunko kierrätykseen. Tosin en tiedä kannattaa tälläisellä helteellä mitään muuta tehdäkään kuin asettua x-asentoon rannalle meren äärelle ja olla vaan. Hiki tulee jo pelkästä ajatuksesta lähteä kantamaan jenkkisängyn runkoa rappusia alas. 

Jostain syystä kotona ollessamme emme osaa vain olla, vaan aina pitää remontoida tai tehdä jotain. Meillä on tapana suunnitella mitä teemme kotiin seuraavaksi ja mitä meidän hankintalistalla on eli mihin säästetään. Jonkun toisen korvaan se saattaa kuulostaa suorittamiselta, mutta meille kodin sisustaminen ja laittaminen on kivaa ajanvietettä. Vietämme kuitenkin suurimman osan vapaa-ajastamme kotona, jos koirien kanssa ulkoilua ei lasketa mukaan. Onneksi meillä ei ole omakotitaloa, jos sen omistaminen tietää tuplatyötä. Meille riittää ihan tarpeeksi hommia tässä kerrostalokaksiossakin!

Onneksi meillä on läpitalon oleva asunto, että saamme läpivedon kotiin ja merituuli tuo hieman viilennystä taloon. Seuraavaksi taidan kuitenkin täyttää kylpyammeen kylmällä vedellä ja lisätä jääpaloja viilentämään kylpyvettä hieman lisää. Nyt just tuntuu siltä, että pitää saada hetki olla viileämmässä, vaikka onkin superihanaa, että meillä on viimeinkin ihan oikea aurinkoinen ja lämmin kesä <3

2 comments

  1. Toivottavasti sulla on ollut ihana kesäloma & erityisesti ihana viimeinen lomaviikko :) Täällä vasta aloitettiin loma tällä viikolla & kolme lomaviikkoa on vielä edessä!

    - Kiia // http://kiiainnanmaa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Moikka Kiia!

    On ollut ihan superkiva ja ihana loma! Sen takia ehkä harmittaakin niin kovasti, että se jo päättyy. Onneksi nuo lämpöisät kelit vielä jatkuvat kuitenkin :) Ihanaa lomaa sinulle!

    ReplyDelete