Työväen juhlapäivä rennolla otteellaEnsimmäinen työviikko loman jälkeen oli pitkä. Todella pitkä. Tuntui, että työviikko ei lopu koskaan ja hukun kaikkien työtehtävien alle, jotka ovat minun vastuulla. Helsinki näyttäytyi harmaalta ja ankealta vehreän tropiikin jälkeen. Nyt arkeen palaaminen tuntuu jo hieman helpommalta, vaikka äsken yllätin itseni miettimästä, että onneksi tämä toinen työviikko oli helpompi. No reality checkinä tajusin myös samantien, että tätä toista työviikkoa on ollut tasan yksi päivä (maanantai) ja sekin vappuaaatto. 


Ulkona sataa vettä kaatamalla, joten piknik Kaivarissa ei houkuttele yhtään. Nostan kyllä hattua kaikille pro-vappupikniktyypeille, jotka siellä aina vappupäivän viettävät säässä kuin säässä. Meidän naapuri tuli rappukäytävässä vastaan, kun tulin sisälle koirien aamulenkiltä vettä valuvana rapaisten koirien kanssa. Naapuri kertoi lähtevänsä juuri taksilla Kaivariin enkä ole aikoihin nähnyt hänellä noin leveää hymyä. Itse salaa mielessäni pyörittelin silmiäni ajatukselle lähteä kylmään tuuleen ja vesisateeseen juomaan skumppaa, mutta eihän toisen touhotukselle voinut kuin hymyillä. Ihanaa, että toiset ovat noin innoissaan perinteitä kunnioittamassa ja tartuttavat hilpeytensä myös muihin. 


Laitoin juuri croissantit uuniin, otan toisen kupin kahvia ja nautin kiireettömästä vappupäivän aamusta.  Kesäprojektina meillä on laittaa pitkät kangasverhot kodimme ikkunoihin, joten voisinkin aloittaa tämän projektin suunnittelun ja miettiä minkälaiset verhot mihinkin huoneeseen tulee. Mikäli budjetti antaa periksi, ostan kaikkiin ikkunoihin Marimekon kuosit. Mikäli ei, täytyy löytää jostain yhtä upeita isoja kuoseja mitä Marimekolla on tarjottavana, mutta halvemmalla. Siispä googlaamaan eri kangaskauppojen valikoimia ja laskemaan budjettia! 


Ihanaa, rentouttavaa ja ratkiriemukasta vappua sinulle vietitpä sitä yhdessä ystävien kanssa piknikillä tai kotona rauhassa chillaten! Minun croissantit ovat ihan juuri valmiit, joten poistun nauttimaan herkkuaamiaisesta. Taidan yllättää miehen ja valmistaa duunatun englantilaistyyppisen aamiaisen meille, jossa puuro on korvattu croissanteilla. Nyt  kun kerrankin on aikaa eikä kiire minnekään, nautitaan hyvästä ruoasta ja vapaapäivästä oikein kunnolla! 

8 comments

 1. Täälläpäin jaksaa vielä aurinko paistaa, mutta katsotaan kuinka kauan :)
  Hyvää vappua :)

  ReplyDelete
 2. MIes juuri sanoi tyttärelleni, joka oli yön töissä, että työväki juhlii töissä ja parempi väki kadulla juhlii sitä, että työväki on poissa jaloista :D

  ReplyDelete
 3. Aurinko paistaa ja juodaan kiireettömiä vappupäivän aamukahvia vasta nyt. Kohta pyörillä (?) jätskille lähikahvilaan.

  ReplyDelete
 4. Täällä vappua vietettiin rennoissa merkeissä miehen ja koirien kanssa munkkeja paistaen :)

  ReplyDelete