Parveke valmiiksi kesän viettoon


Olin alkuviikon Puolassa työmatkalla ja siellä oli jo ihan täysin kesä, kun Helsingissä satoi vettä ja oli kylmää lähtiessäni. Tajusin Puolassa ollessani, että en ollut yhtään ehtinyt miettimään parvekkeen sisustusta. Viime kesänä meidän parveke oli lähinnä varastona remontin takia. Vieläkin sieltä löytyy yli jääneitä listoja ja remonttitarvikkeita, joita ei ehditty silloin siivoamaan pois. Tänä kesänä onneksi saadaan parveke kunnolla käyttöön ja ajattelinkin päivittää sitä pikkuhiljaa mieleiseksi uudestaan.

Eilen pesin parvekkeen lattian mäntysuovalla ja ikkunat Tolun ikkunapesuaineella. Hain varastosta sohvatyynyt sohvalle ja päätin käydä Plantagenissa seuraavana aamuna. Toki jos olisin tiennyt, että puolet Espoosta on päättänyt käydä Plantagenissa samana päivänä kuin minä, olisin mennyt sinne jonain toisena päivänä. Espoon Plantagenissa olikin iso valikoima jälleen parveke- ja ulkokasveja ja onnistuin tuhlamaan sinne sievoisen summan rahaa kasveihin. Onnekseni löysin sieltä sitruunapuun, eukalyptuspuun sekä muita ei niin perinteisiä kasveja parvekkeelle. Nyt vaan toivotaan, että säät suosivat ja onnistun pitämään uudet kasvini hengissä. 

Parvekkeelle minulle on suunnitelmissa lattialaudoitus, verhotangot (joihin ripustan vanhat pellavaverhoni), vanhan sohvan myynti, uuden sohvan osto tai tekeminen sekä tekstiilien päivitys. Vanha sohva menee myyntiin ihan vain sen vuoksi, että haluan parvekkeelle löhösohvan, jossa rötköttää kirjaa lukiessa tai viiniä nauttiessa. Myöskään koirat ei tähän nykyiseen sohvaan tykkää oikein hypätä, joten uutta sohvaa miettiessä pitää ottaa huomioon myös koiraystävällisyys. Olen tutkiskellut netistä erilaisia vinkkejä rakentaa itse sohva parvekkeelle, mutta selaillut myös valmiita löhösohvia. Vaihtoehtoja on niin paljon, että hankalaksi menee päätöksen teko. Joko sinulla on parveke tai takapiha valmiina kesän viettoon?

2 comments

  1. Ei ole vielä, mutta pian on! Pitäisi päättää rottinkisen riipputuolin värikin, mutta vielä olen kahden vaiheilla. Näen kuitenkin jo itseni rentoutumassa terdellä hyvän kirjan ja ehkäpä lasillisen kanssa 😎

    Iloa viikkoosi ❤️

    ReplyDelete
  2. Oi, kuulostaa ihanalta! :) Aurinkoista ja lämmintä viikkoa myös sinulle <3

    ReplyDelete