Seychellit - matka tropiikkiinSeychellit lumosi minut lämmöllään, kauneudellaan, vihreydellään sekä todella ystävällisillä ihmisillä. Vietimme viikon tuolla kauniilla paratiisisaarella ja helposti olisi mennyt toinen tai jopa kolmaskin viikko. Sovittiin miehen kanssa jo ennen kuin palasimme Suomeen, että tänne palaamme ehdottomasti uudestaan. 


Onneksemme tutustuimme nuoreen paikalliseen herraan Ryaniin, joka muutaman kerran kuskasi meitä ympäri saarta ja kertoi paikallisia vinkkejä ja elämästään Seychelleillä. Hän kutsui meidät jopa käymään kotonaan, jossa hän asui vanhempiensa ja kahdeksan koiransa kanssa. Jos kahdeksan koiraa kuulostaa paljolta, niin älä järkyty, kun kerron hänellä olleen jossain vaiheessa 22 koiraa kotonaan. Seychelliläiset ovat kaiken kokemukseni perusteella todella eläinrakkaita ja erityisesti koirarakkaita. My kind of place <3


Lennot


Lennot bongasimme Lentodiilit.fistä talven kylmimpänä päivänä. Turkish Airlinesin lento lähti Helsinki-Vantaalta Istanbuliin, jossa oli vaihto koneeseen Seychelleille. Lentoaika vaihtoineen oli yhteensä noin 15 tuntia.   Turkish Airlinesin palvelu ja tarjoilut on todella hyvät ja plussana lentokoneissa on jokaisessa paikassa oma näyttö, josta voi valita mitä leffoja, sarjoja tai musiikkia haluaa kuunnella. Meidän lento Seychelleille lähti perjantai-iltana kello 19 aikoihin ja takaisin lähdimme Seychellin lentoasemalta viikon päästä lauantai-iltana 21.00 jälkeen. 


Bussit, auton vuokraus ja hotelli

Meidän hotellimme oli melko pohjoisessa, noin 10-15 minuutin bussimatkan päässä pääkaupungista Victoriasta. Bussimatka maksaa seitsemän rupiaa eli noin 50 senttiä ja rämisevät ja kitisevät bussit kulkevat puolen tunnin välein reitillään. Me mietimme aluksi, että olisimme vuokranneet auton omaan käyttöön, mutta onneksi saimme Ryanilta kyydin tarvittaessa, eikä meidän tarvinnut käyttää rahaa auton vuokraukseen. Päivävuokra autolle on noin 40 - 80 euroa riippuen mistä ja minkälaisen auton vuokraa. Autoa vuokratessa on hyvä myös muistaa, että Seychelleillä on vasemman puoleinen liikenne, kadut välillä todella kapeita ja osa kuskeista kuvittelee ajavansa formularataa, joten itse en ainakaan olisi uskaltanut hypätä tuolla auton rattiin.


Majoituimme Carana Hilltop Villassa Mahessa. Carana Hilltop Villa on sympaattinen pieni hotelli, jota pitää aivan ihana paikallinen rouva Eileen. Eileen auttaa asiassa kuin asiassa ja huolehtii, että vieraat voivat hyvin. Hotelli sijaitsee mäen päällä, joten jos kävely jyrkkää mäkeä pitkin ei kiinnosta, tämä hotelli ei ole sinua varten. Soittamalla Eileenille saa kyllä autokyydin halutessaan, mutta nuoret terveet jalat jaksavat kävellä kiemurtelevan mäen auringonpaahteessakin. Kerran jopa hotellin naapurissa asuva pappa Bill noukki meidät kyytiin, kun olimme matkalla kaupan kautta rannalle ja heitti meidät kauppaan ja kutsui hakemaan luotaan ohikulkiessamme itsekasvattamiaan avokadoja. Paikalliset asukkaat ovat todella mukavia ja ystävällisiä.


Ruoka ja juoma

Seychelleiltä löytyy pääkaupungin tuntumasta iso supermarketti sekä ostoskeskus, mutta eniten katukuvassa näkyy intialaisten pitämiä pieniä minimarketteja. Alkoholia saa myydä vasta kello 11.30 jälkeen. Jotkut kauppiaat kuulemma myyvät aiemminkin, mutta jos he jäävät kiinni joutuvat he virkavallan kanssa tekemisiin eikä monikaan sitä halua. Seychelleillä kannattaa maistaa paikallista olutta SeyBrewtä, joka on loistava janojuoma kuumassa trooppisessa ilmassa. Kookosta on tarjolla paljon niin juomana kuin ruoan seassakin sekä esimerkiksi salaattina. Uusi hedelmä, jota paikallinen ystävämme Ryan meille suositteli oli Dragon fruit, joka oli kyllä kaiken hehkutuksen arvoista. Todella hyvä, maukas ja kaunis hedelmä! Paikallisten suurta herkkua on kilpikonnat, mustekalat ja kalat. Erityisesti kilpikonnat tuntuivat olevan suurta herkkua, jota usein sunnuntaisin pyhäpäivänä valmistetaan eri muodoissa. 

Valuutta


Seychelleillä valuuttana toimii Seychellin rupia, joka on noin  0,069900 euroa per rupia. Rahaa ei voi vaihtaa Suomessa etukäteen, mutta todella monessa paikassa voi maksaa kortilla tai jopa euroilla. Automaatista saa toki kätevästi tarvittaessa paikallisia rupioita nostettua. 

Sää


Lämpötila oli noin +30 astetta koko viikon ajan. Tropiikissa on tyypillistä, että sadekuuro saattaa yllättää, vaikkei sadepilviä juurikaan näy. Eräänä aamuna menimme rannalle, koska näytti tulevan todella aurinkoinen päivä. Ehdimme olla rannalla viisi minuuttia, kun pilvet kasaantuivat taivaalle ja sade alkoi. Menimme hetkeksi sateensuojaan puiden alle, mutta sade tuntui vain jatkuvan, joten siirryimme läheisen rantahotellin terassille drinkille.  Pääosin onneksi matkamme ajan aurinko paistoi, vaikka toki sadekuuroja koettiinkin.Tekemistä

Yhtenä päivänä saimme Ryanilta kyydin ihastelemaan Port Glaud vesiputousta. Sisälle pääsy maksaa 25 rupiaa eli noin 1,74 euroa. Tuohon hintaan pääsee alueelle, jossa voi uida raikkaassa vedessä ja ihastella suihkulähdettä ja sen vehreää ympäristöä. Ryan varoitteli veden olevan todella viileää. Me nauroimme hänelle uituamme lammessa, että tämä vesihän on yhtä lämmintä kuin Suomessa vesi järvessä kuumana kesäpäivänä eli ei ollenkaan paha rasti suomalaiselle. 

Meren äärellä kun ollaan, niin turisteille on tarjolla snorklausta kirkkaassa vedessä korallien äärellä. Snorklatessa tulee muistaa, ettei koske mihinkään vaan ainoastaan katsoo. Me otimme päiväretken Moyenne Islandille, jonka kiersimme läpi, rapsutimme irtokoiria ja ihastelimme vanhoja jättikilpikonnia. Moyenne Islandilta siirryimme veneellä snorklaamaan. Yksi pariskunta ryhmästämme oli snorklatessa nähnyt kilpikonnan (!), mutta minä näin ”vain” korallin ja erilaisia värikkäitä kaloja. Päiväretkeen kuului myös herkullinen lounas sekä kalojen ruokintaa vedestä käsin. Tämä päiväretki kello 10.00-15.00 kustansi kaikkiaan 85 euroa, johon sisältyi venekyyti, snorklausvälineiden vuokraus, ruoka sekä juomat.


Keskiviikkoiltaisin on Beau Vallonissa Bazar Labrin Market, jolloin paikalliset pystyttävät rannalle ruokakojuja, joista ostaa paikallista itse tekemäänsä ruokaa, juomaa ja naposteltavaa sekä tuliaisia kotiin, kuten esimerkiksi käsityöläisten koruja, saippuoita, vaatteita jne. Bazar on joka keskiviikkoilta 16.30-21.00, jolloin rannalle sytytetään myös kokko, jonka ympärillä tanssitaan musiikin tahtiin. Siellä paikalliset ja turistit nauttivat yhdessä hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta keskenään.Rannat


Seychelleillä rannat on tarkoitettu kaikkien käyttöön. Hotelleja ja asuntoja on rakennettu paljon rantojen läheisyyteen, mutta nämäkin rannat on yleisiä ja niille voi mennä huoletta viettämään aikaa halutessaan. Mikäli joku tulee pyytämään rahaa rannalla olemisesta, ei hänelle kannata maksaa, sillä ei hänellä ole oikeutta pyytää rahaa siitä. Kenelläkään ei myöskään ole oikeutta ajaa turisteja tai paikallisiakaan pois rannalta. Rannat ja kadun varret on todella siistejä ja niistä pidetään huolta, että ne myös pysyvät siisteinä. Turismin kasvaessa saarella paikalliset toivovat, että myös turistit kunnioittaisivat heidän luontoaan eivätkä roskaisi, vaan veisivät roskansa mukanaan roskiksiin. Lopuksi

Kuten aiemminkin jo mainitsin, niin Seychellit lumosivat minut upeudellaan heti ensisilmäyksestä lähtien. Rannat oli kauniita, meri kirkasta turkoosia ja joka paikassa oli niin vihreää kaunista kasvillisuutta sekä talojen puutarhat täynnä upeita kukkia.

Yksi asia mistä pidin todella paljon paikallisista oli heidän eläinrakkautensa. Vaikka saarella on paljon kulkukoiria, paikalliset pitävät heistä huolta, ruokkivat paikalle saapuneet muutkin koirat kuin omansa ja antavat heille vettä ja rapsutuksia. Lisäksi rannat ovat siistejä ja paikalliset ihmiset todella mukavia ja herttaisia ihmisiä. 


Ainoa asia mikä matkalla yllätti, oli ruoan hinta ravintoloissa sekä auton vuokran hinta. Ruokaan ja liikkumiseen tuolla saarella saa menemään paljon rahaa halutessaan, mutta me päädyimme syömään kerran päivässä ravintola-annoksen ja muuten nauttimaan kaupasta ostetuista ruoista hotellihuoneessamme. Taksimatkat olivat kuuleman mukaan kalliita emmekä niillä kulkeneetkaan. Omat jalat, bussi ja Ryanin kyyti riitti meidän kahden saarella liikkumiseen mainiosti. Ehdottomasti menemme Seychelleille uudestaan! Löysimme uuden lempipaikkamme, jonne varmasti palataan vielä <3

9 comments

 1. Upeita kuvia, tuonne kun itsekin joskus pääsisi :)

  ReplyDelete
 2. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Tuonne on ihan pakko päästä jossain vaiheessa!!!!

  ReplyDelete
 3. Voi ei, mikä paratiisi! Matkakuume vain nousee näitä kuvia katsellessa ja tarinoitasi lukiessa! Ooh, tuonne on varmasti joku päivä päästävä!

  ReplyDelete
 4. Ompas kauniin näköinen paikka, tuonne voisin haluta itsekin! En vaan jaksais 15h istua lentokoneessa.. :/

  ReplyDelete
 5. Suuri kiitos! Olemme lähdössä tuonne tammikuussa, joten tulivat tarpeeseen vinkkinne. Jos haluat lukea tulevia Seychellin reissujasi varten vinkkejä kokemuksistamme, käy helmikuussa sivuillani www.appamatkustaa.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Asko! Kiva kuulla, että vinkit tulivat tarpeeseen :) Varmasti käyn lukemassa postauksesi matkasta. Teille tulee varmasti ihana matka, sillä tuo paikka on todella upea ja ihmiset todella ystävällisiä. Hyvää matkaa siis ja nauttikaa reissusta!

   Delete