Vuoden 2017 suosikkiasiat1. Jättiremontti

Kolmen vuoden säästämisurakan jälkeen saimme viimeinkin tehtyä kattavan remontin kotiimme. Voin rehellisesti sanoa, että ei ole ollut ikävä vanhaa epäergonomista keittiötä, naarmuilla olevaa mosaiikkiparkettia, ahdasta eteistä eikä vaatekaappia, jonka ovet eivät pysyneet kunnolla kiinni. Nyt meidän koti on meidän näköisemme, käytännöllisempi ja keittiö on ergonominen sekä tyylikäs. 


Vaikka usko remontin valmistumiseen tai ylipäätään onnistumiseen välillä meinasi uskoa enkä ihan heti toista samanlaista remonttihässäkkää halua kokea, oli se sen arvoista. Jokaisen sentin, sekunnin ja menetetyn hermon arvoista. 
2. Lissabonin matka

Olin pitkään halunnut matkustaa Lissaboniin, sillä moni oli tuota idyllistä kaupunkia Atlantin rannikolla kehunut. Marraskuussa aurinkoisempaan maahan matkustaminen ei myöskään ole koskaan huono idea. Loma tuli sopivaan aikaan myös töiden puolesta, joten sen lisäksi että koettiin ja nähtiin paljon kaikkea uutta, saatiin reissussa hyvin ladattua akkuja aina seuraavaan lomaan asti. 


Lissabonista on pian tulossa oma postaus, joten pysykää kuulolla! 
3. Kulutustottumusten fiksumpi tapa

Minulla oli ensin tuossa otsikkona Rebekka Minkoffin laukku ja Hayn tuoli, mutta vaikka ne toivatkin osaltaan suurta iloa minulle (ja tuovat edelleen), niin pääpointti on tosiaan siinä, että viimeinkin olen saanut järkeä päähäni ja kulutustottumukseni järkevälle tasolle. Olen pari vuotta pyrkinyt siihen, että en ostaisi mitään turhaa tai huonolaatuisia tuotteita välillä siinä onnistuen ja välillä vähän heikommin onnistuen. Pari vuotta sitten osallistuin ei uusia vaatteita vuoteen-projektiin, mutta eihän se ihan putkeen mennyt. Keksin tähän nimittäin tuolloin omia sääntöjä: ulkomailla sai shoppailla ja ystävämyynneissä. Näiden omien sääntöjen mukaan shoppailinkin ulkomailta muotiketjukaupasta vaatteita, jotka olivat pilalla parin pesun jälkeen...

Vuonna 2017 voin rehellisesti sanoa, että en ole ostanut yhtään vaatteita tai tuotteita, joille ei ole ollut tarvetta tai joista ”tiedän” niiden olevan ei-niin-laadukkaita. Tämän johdosta minulla oli varaa ostaa itselleni elämäni ensimmäinen merkkilaukku, jota olenkin ahkerasti päivittäin käyttänyt. Hayn tuoli ei kuulu tähän samaan kategoriaan, sillä ostimme sen meidän yhteisistä remonttisäästöistä. Toisaalta jos olisin nekin säästörahat kuluttanut johonkin turhaan, ei minulla olisi nyt makuuhuoneessa the chairina eleganttia Hayn tuolia. 

***

Vuodelle 2018 toivon paljon iloisia hetkiä, onnistumisia ja terveyttä. Blogi tulee olemaan edelleen sisustuspainotteinen lifestyleblogi, mutta yritän astua askeleen epämukavuusalueelleni ja tuoda hitusen enemmän henkilökohtaisempaa sisältöä kirjoituksiini, jonka vuoksi blogissa tullaan varmasti näkemään enemmän sisustuksen lisäksi lifestylepainotteisempaa sisältöä. 

Huomenna käyn ostamassa viimeinkin ompelukoneeseeni uuden johdon (jota olen yrittänyt ostaa koko tämän vuoden ajan), joten mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, blogissa tullaan näkemään vuonna 2018 paljon myös DIY-ideoita ja ompelutuotoksiani. 


Siispä oikein ihanaa Uutta vuotta 2018 kaikille lukijoilleni! Kiitos kivoista kommenteistanne ja myös rakentavasta palautteesta, joita olen teiltä saanut kommenttikentässä. Mikäli teillä on toiveita postauksien suhteen, niin niitäkin otan mielelläni vastaan :) 

10 comments

 1. Kiva listata vuoden lopussa omat tähtihetket. Keittiönne näyttää nyt upealta. Itselläkin oli mielessä vastaavanlaisen postauksen teko, se toimisi ihanana muistona myös itselle, asiat kun tuppaa unohtumaan helposti jos niitä ei kirjaa ylös. Saapi nähdä jaksanko toteuttaa kun kuumetta pukkaa. Koko perhettämme vaivannut influenssa tarttui minuunkin. Ihanaa alkavaa uutta vuotta sinulle ja onnea ja menestystä blogillesi ! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi voi, toivottavasti paranet pian! Influessaa tuntuu olevan paljon nyt liikkeellä.
   Upeaa alkavaa vuotta myös sinulle Maiju! :)

   Delete
 2. Ihania kuvia taas :) On hienoa, että miettii tarkkaan mitä tarvitsee, eikä osta herätteenä.

  ReplyDelete
 3. Kauniita kuvia ja kiva lista vuoden 2017 suosikeista!

  ReplyDelete
 4. Kauniita kuvia! Tämä postaus oli kiva lukea. Taidankin tutustua blogiisi tarkemmin.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Minna ja tutustu ihmeessä! Ihanaa vuoden loppua myös sinulle :)

   Delete
 5. Ihana juttu kun remonttihaave toteutui ❤️

  Kodin täytyy olla asujiensa näköinen, sillä silloin siellä viihtyy ja se tuntuu oikeasti kodilta.

  Minun uuden vuoden lupaukseni on säästää enemmän ja lisätä sijoittamista. Ostelut ovat olleetkin jo todella vähissä tänä vuonna, mutta katson entistä tarkemmin mitä todella tarvitsen. Ja ostan laadukasta!

  Oikein lämpöistä uutta vuotta ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon ja ihanaa uutta vuotta myös sinulle! :)

   Minusta on ihana lukea nykyisin, että suurelle osalle naisista kuluttaminen ei ole enää yhdentekevää, vaan oikeasti mietitään mitä ostetaan ja pyritään säästämään. Toista oli muutama vuosi sitten. Tai sitten elän jossain säästävien naisten kuplassa :D Vaikka niin olisikin, niin olen silti iloinen siitä :)

   Delete