Ristiriita


Mieleni halajaa mennä kaupoille katselemaan joulukoristeita, kerätä iso kasa kaikkea kaunista ostoskoriin, laittaa kotona joululaulut soimaan, kuumentaa pari lasillista glögiä ja koristella koko kämppä joulun tunnelmaan. Toisaalta taas ei tee mieli yhtään. Jostain syystä kamppailen jatkuvasti itseni kanssa minimalismin ja tavaroiden ostamisen kanssa. Rakastan minimalismia ja sen helppoutta, mutta samaan aikaan rakastan myös koriste-esineillä sisustamista, asetelmia ja uusia tavaroita. Tykkään myös joulusta, mutta en pidä siitä hössötyksestä ja stressistä minkä se saa monesti aikaan.

Näin ensi hätään aion pelastaa joulufiilikseni luonnon materiaaleilla. Tiedän, että olen auttamattomasti myöhässä joulusisustuksen laittamisesta, mutta hei! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Heti kun olen teen juonut, otan koirat mukaan ja menen metsään keräämään käpyjä, männyn oksia ja keppejä otsalampun valaistessa pimeää maisemaa. Tänään olen suunnitellut vielä käyväni myös hakemassa varastosta meidän muutamat vanhat koristeet, jotka saavat nyt toistaiseksi riittää kodin koristeluun jouluisammaksi. Jos osaisin taikoa lumisadetta, niin taikoisin sen, sillä tämä jatkuva vesisade lannistaa minun yritykset joulufiilistelyille. Huomiseksi on taidettu luvata kunnon lumimyräkkää, joten bring it on! Lunta on siis tiedossa! 


Kyllä se joulufiilis sieltä vielä tulee!

10 comments

 1. Minä pidän myös minimalismista. Liika tavara vain sitoo ja tekee ihmisestä orjansa. Jouluna tosin ostan yleensä aina jotakin uutta, yleensä kuusenkoristeita. Sillä tavalla kierrätän joka jouluksi entisiä ja uusia ja saan aina erilaisen kuusen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo onkin hyvä idea ostaa uusia joulukuusenkoristeita. Uusia ja vanhoja koristeita sekoittamalla saa jo pienellä muutoksella ihan uuden tyylin kuuselle :)

   Delete
 2. Havut on kyllä tosi kauniita sisustuksessa ja muutenkin luonnonmateriaalit :) Kauniilta näyttää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! olen täysin samaa mieltä, että havut ja muut luonnonmateriaalit on kauniita :)

   Delete
 3. Itse olen rönsyilevä ja tykkään tavarasta. Jouluna kuitenkin koristelen todella vähän ja silloinkin mielellään sellaisia juttuja, jotka on tehty kierrätysmateriaalista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihailen suuresti sinun kierrätystäsi! Blogisi on iso inspiraation lähde :)

   Delete
 4. Havuja minunkin pitäisi vielä hankkia. Männynoksa on kaunis maljakossa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Männynoksat tuo tosiaan kivan jouluisen ja kauniin ilmeen kotiin :)

   Delete
 5. Mulla on ihan samat fiilikset! Ihastelen kaikkia kauniita joulujuttuja, mutta samaan aikaan ei yhtään tee mieli täyttää omaa kotia niillä. Ahdistun ihan ajatuksesta. Jotain pientä olen kaapeista kaivanut, mutta yhtään uutta jouluhärpäkettä en ole ostanut!

  ReplyDelete