Romaanien ystävälle
Tässä vielä joululahjaksi kirja-postaussarjan kolmas ja viimeinen osa: kaunokirjallisuus. Mukana on niin kotimaisia kuin käännettyä kaunokirjallisuutta ja jokainen näistä kirjoista on saanut loistavia arvosanoja arvosteluissa. Toivottavasti löydät tästä hyviä vinkkejä! 

Pieni elämä on romaani ystävyydestä ja inhimillisen sietokyvyn rajoista. Romaani keskittyy New Yorkiin ja kertoo neljästä köyhästä opiskelutoverista. Yksi ystävyksistä haluaa näyttelijäksi, toinen taiteilijaksi ja kolmas arkkitehdiksi. Ystäväporukan neljäs jäsen ja tarinan keskeisessä roolissa olevan henkilön traumaattinen menneisyys seuraa ystäviä eikä suostu ottamaan apua vastaan. ”Rikkinäisen Juden kujanjuoksua kuvatessaan Yanagiharan kohuttu romaani sukeltaa tummista tummimpiin vesiin, mutta ystävyyden, sen kauneuden ja murheiden, tulkkina se kulkee vakaasti kohti valoa.” Kaikki, joiden tiedän lukeneen tämän kirjan, on kehunut sitä todella paljon! 

O on Miki Liukkosen kirjoittama romaani tavallisista ihmisistä, oudoista tapahtumista, pakkomielteistä ja peloista. O on suuruudenhullu kirja kaikesta siitä millaista arki on tässä ajassa ja kuinka siinä voi elää. 

Viha jonka kylvät kertoo 16 vuotiaasta köyhän slummin kasvatista Amerikassa, joka käy koulua paremmalla puolella kaupunkia. Romaanissa kuvataan ristiriita kahden maailman välillä, joka kärjistyy kun kirjan päähenkilö joutuu silminnäkijäksi poliisin ammuttua syyttä hänen ystäväänsä. 

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on ihana kirja! Tämä on ainoa kirja, jonka olen näistä kirjasuosituksista ehtinyt itse lukemaan. Kirjassa kuvataan kuinka kirjailija Mia Kankimäki jättää 38-vuotiaana vakityöpaikkansa lähteäkseen Japaniin tutkimaan tuhat vuotta sitten elänyt hovinaista. Vaikka tämä japanilainen hovinainen on elänyt yli tuhat vuotta sittten ja kirjoittanut Sein Tyynynaluskirjan, kirjailija kokee sielunsisaruutta Sei Shnagonia kohtaan. Japanissa ollessaan kirjailija löytää viimeinkin mitä haluaa elämässään tehdä. Henkäys on ilmaa vain on toinen todella paljon kehuttu kirja, jota on yksistään Amerikassa myyty melkein miljoona kappaletta ja onkin lukulistallani heti Hanya Yanagiharin Pieni Elämä-kirjan jälkeen. Kirjailija kertoo omakohtaista tarinaansa, kuinka hän 36-vuoden iässä neurokirurgina tapaa päivittäin syöpään sairastuneita potilaita. Kunnes hän saa oman diagnoosinsa: neljännen vaiheen keuhkosyöpä. Kirjailijan Paul Kalanithin vaimo Kathy on kirjoittanut kirjan loppuun Paulin kuoleman jälkeen. Paul kirjoittaa omasta elämästään lapsuudestaan lähtien, mutta kirjassa kantavana teemana on kuitenkin pohdinta mikä tekee elämästä elämisen arvoista kuoleman edessä? Romaanin kerrotaan olevan ”mykistävän kaunis kertomus rohkeudesta ja se vaikuttaa lukijaansa vielä pitkään kirjan kansien sulkeuduttua."

Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta kertoo kaunistelematta työstä neurokirurgina. Millaista on kun leikkaa työkseen ihmisaivoja ja pitää käsissään toisen ihmisen elämää? Kirjailija Henry Marsh on Iso-Britannian arvostetuimpia neurokirurgeja ja on kirjoittanut muistelmissaan rehellisesti miltä tuntuu kun leikkaus onnistuu täydellisesti sekä vastavuoroisesti epäonnistuu täysin. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kirjalta!

Kaikki hyvä sinussa keskittyy Uuden-Seelannin karuun rannikkomaisemaan, jossa kirjan päähenkilö, keski-ikäinen ruotsalainen lääkäri ja taiteilija, törmää pieneen sulkeutuneeseen ja vakavaan maoripoikaan ja he ystävystyvät. Lopulta kirjan päähenkilö pelastaa maoripojan omalta perheeltään ja häntä hoivatessaan muistelee omaa lapsuuttaan Ahvenanmaalla niin hyvässä kuin pahassa. Lapsena hän on joutunut erilleen veljestään perhedraaman seurauksena ja lopulta kolmekymmentä vuotta myöhemmin kohtaavat jälleen eikä mikään ole enää samalla lailla kuin ennen.

Tuulen  varjo -romaanissa kirjakauppiasisä vie kymmenvuotista poikaansa Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä olevaan salaperäiseen Kadonneiden kirjojen hautausmaalle, jossa poika saa valita itselleen kirjan. Hän valitsee Tuulen varjo-kirjan, jonka kirjoitta on kadonnut mystisesti. Lopulta kirjailijan tarina alkaa vuosikymmenien päästä toistua pojan omassa elämässä, kun eräs Tuulen varjo-kirjan henkilöistä alkaa vakoilemaan ja uhkailemaan häntä. Tämä kirja on ollut myös suuri arvostelumenestys ja mm. Saksan ulkoministeri Joschka Fischer on kehottanut television kirjallisuusohjelmassa keskeyttämään työnsä puoleksitoista päiväksi ja lukemaan tämän kirjan. 

Muistutuksena tähän loppuun vielä, että Zirpus Designin joulukorttisetin arvonta on voimassa vielä huomiseen 16.11.2017 kello 20.00 asti täällä, joten mikäli et ole vielä osallistunut, niin vielä ehdit! 
Sisältää affiliate-linkkejä

8 comments

 1. Mä luen paljon, mutta tämän tyyppinen kaunokirjallisuus ei ole koskaan päässyt iskemään. :/

  ReplyDelete
 2. Itse luen lähinnä historiallisia kirjoja. Varsinkin toisen maailmansodan aiheisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielenkiintoista! Pakko myöntää, että en juurikaan ole lukenut toisen maailmansodan aiheisia kirjoja, mutta täytyy korjata tämä asia :)

   Delete
 3. Itse luen vain lehtiä, en edes muista koska olen viimeksi lukenut kirjan jollei keittokirjoja ja lastenkirjoja lasketa ;)

  ReplyDelete
 4. O kuulostaa mielenkiintoiselta. Millaisiakohan pakkomielteitä kirjassa esiintyy? Entä millainen on Liukkosen kuvaus aikamme arjesta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole itse vielä tätä kirjaa lukenut, mutta käsittääkseni tämä on melko rönsyilevä otos monipuolisesti tästä ajasta.

   Delete