Camilla Tuominen - Tunnekuvakirja


En ole pitkään aikaan lukenut ”hyvä elämä”-oppaita, sillä yhteen aikaan luin niitä todella paljon kyllästymiseen asti. Saatoin lukiessani näitä kirjoja katsoa samalla televisiosta Dr. Phil-ohjelmaa, joten uskotte varmasti kun kerron, että tiedän mistä puhun :D Nykyisin olen harrastanut keittiöpsykologiaa lähinnä luettuani Me Naisia.


Työkaverini kertoi lukevansa Camilla Tuomisen Tunnekuvakirjaa ja minun keittiöpsykologiaa ja itsetutkiskelua harrastavan lukutoukan mielenkiinto heräsi samantien. Sain kirjan lainaa työkaveriltani (kiitos Suvi! <3) ja aloitin innosta puhkuen lukemaan kirjaa heti samana iltana. Olin lukenut kirjasta yhden kolmasosan, kun ahdistus iski. Kirjaa lukiessa väkisinkin pohtii samalla omaa elämäänsä, työuraansa ja matkaa kuinka on tähän pisteeseen päässyt sekä mitä on tulossa. Erityisesti mitä haluaisi, että on tulossa! Pidin parin viikon tauon kirjan lukemisesta, mietin paljon asioita, ymmärsin monta asiaa ja päätin monta asiaa. Lopulta pystyin jälleen lukemaan kirjaa. "Olen vankasti sitä mieltä, että ihminen ei roolissa pysty tavoittamaan todellisia voimavarojaan, jotka edellyttävät auki olemista. 
Luovuutta, joka vaatii heittäytymistä.
Rohkeutta, joka vaatii pelottomuutta.
Uuden kokeilemista, joka vaatii muunkin kuin pelkkien faktojen yhdistelemistä.

Tulevaisuus tulee edellyttämään tätä, sillä monissa töissä tulee olemaan entistä enemmän analysoimista, kuuntelemista, rivien välistä lukemista, heikkojen signaalien huomaamista ja ihmisten tulkintaa. "


Tunnekuvakirjasi kertoo kauniiden kuvitusten kera hyvinkin tyypillisen tarinan kuinka löytää omat vahvuudet ja olla oma itsensä myös työelämässä. Tämä kirja kannustaa olemaan 24/7 oma itsensä eikä eritellä erikseen työminää ja vapaa-ajan minää. Tunnekuvakirja kannustaa tavoittelemaan unelmiaan ja tekemään töitä unelmiensa eteen aitona omana itsenään. Se myös muistuttaa, että muutos voi olla pelottavaa ja hyppy tuntemattomaan saattaa joskus olla todella pelottavaa, mutta tavoitellessaan unelmia hypyllä tuntemattomaan voi saavuttaa lopulta oman hyvän tavan olla ja elää. Tämä kirja on kirjoitettu ja kuvitettu niin kauniisti ja elävästi, että vaikka aihe voi olla hankala, on kirjan luettua kepeä olo.


"Se, mitä halusin ja mistä unelmoin, oli vapaa virtaus. Halusin näyttää ulos sen, mitä koin sisäisesti olevani. Intohimo, luovuus, värit ja muodot halusivat minusta ulos yhä voimakkaammin. "

8 comments

 1. Itse henkilökohtaisesti en kestä mitään oppaita :) Mutta kaunis kuvitus on kuitenkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä tapauksessa tämä kirja ei ole sinua varten ellet halua katsella kauniita kuvia :)

   Delete
 2. Vitsi, vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta. Itsekin pidän tuollaisista. Täytyy ottaa lukulistalle!!

  ReplyDelete
 3. Mistä tällaisia kirjoja saa? :) Näyttää hyvin mielenkiintoiselta ja voisinkin hankkia tällaisen itselleni joululahjaksi tai vinkata isäntää ostamaan. Rakastan tällaisia kirjoja :)

  ReplyDelete
 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, muhun vetoaa myös kivat värikkäät kuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä kirjassa on kuvitukseen todella panostettu! :)

   Delete