Viime hetken tärpit Habitareen


Habitare aukeaa huomenna 13.9.2017 ja on auki aina sunnuntaihin 17.9.2017. Habitaressa on samaan aikaan Antiikki myyntitapahtuma, laadukkaan kuvan- ja äänentoiston HighEnd Helsinki sekä lifestyletuotteiden myyjien ja ammattilaisten tapahtuma Forma. Messukeskus on siis täynnä keskiviikosta sunnuntaihin kansainvälisiä muotoilu-, huonekalu- ja sisustustuotteita, -tapahtumia sekä -kokemuksia.


Habitaressa on 420 näytteilleasettajaa, joten näkemistä ja kokemista riittää. Näytteilleasettajat on kolmessa eri hallissa; nykymuotoilu on Ahead-hallissa, kodin sisustaminen ja huonekalut Folk-hallissa sekä lifestyle ja piensisustaminen Decor-hallissa.Ahead-hallista löydät sekä Suomen että maailman suosituimpia huonekalu- ja sisustusyrityksiä. Ehdottomasti kannattaa Ahead-hallissa käydä tutustumassa MUJI:n, Stockmannin, Hakolan, Woodnotesin, Skannon ja Ikean esille panoon. Ahead Arenalla esiintyy messujen aikana 70 kotimaista sekä kansainvälistä puhujaa. Odotetuin puheenvuoro on varmasti Habitaren kansainvälisen ystävän MUJIn pääjohtajan Masaaki Kanain puhe keskiviikkona 13.9.2017 klo 14.30. MUJIN pääjohtajan puheen lisäksi minua henkilökohtaisesti kiinnostaa todella paljon designbloggaajan Holly Beckerin puhe sekä arkkitehti Marwa Al-Shabounin sekä professori ja arkkitehdin Harry Charringtonin puhe. 

Folk-hallista puolestaan löytyy Isku koti, Svedbergs ja Lumon sekä talopaketteja tarjoavat yritykset ja pinta- ja rakennusmateriaalit. Täältä löytyy myös Gigantin ja Powerin puolesta kodinkoneita ja televisioita. Joten mikäli olet aikeissa uusia kodin elektroniikkaa, niin kannattaa poiketa hakemassa messutarjouksia ja kuulemassa digimaailman uusimmista tuulista Folk-hallissa. Folk-hallista löytyy myös vuosittain järjestettävä kansainvälinen kutsunäyttely EcoDesign, joka esittelee ajankohtaisinta ekologista muotoilua. 


Decor-hallin puolestaan täyttää sisustusyritykset, jotka tarjoavat kodin ilmeen päivittämistä ja/tai täydentämistä tuotteillaan. Decor-hallissa on myös Nordic Buzz-alue, josta löydät 45 lifestyle- ja muotoiluyritystä Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. Perinteisten näytteilleasettajien ja messupuhujien lisäksi Habitarea on tänä vuonna kehitetty entistä enemmän elämykselliseen suuntaan, mm. Avotakan osastolla on luvassa haastatteluja ja sisustusnäytöksiä, Asun-lehden osastolla pääsee kokeilemaan posliininmaalausta, United Stories-osastolla voi kokeilla kalligrafiaa, origamitaittelua sekä tutustua teekulttuuriin. IKEAn osastolla voi osallistua Designer Talks-keskusteluihin ja Glorian Kodin osastolla voi käydä juttelemassa sisustussuunnittelijoiden ja bloggaajien kanssa. 

Ja mikäli jano yllättää kesken messukierroksen Helsingin keskustasta tuttu kauppa TRE myy kuohuviiniä omassa kuohuviinibaarissaan sekä United Stories Cafesta saa ostettua riisikulhoja sekä aasialaisvaikuttteisia kahvilatuotteita.Nähdäänkö Habitaressa heti keskiviikkona?

2 comments