Liian tehokkaasti heiluva tiskiharja


Tuntuu, että jokaisella aikuisella ja nuoremmallakin on ehjä ruoka- ja juoma-astiasto. Kaikilla muilla paitsi meillä. Kolmen vuoden tiskausrumban aikana olen hajottanut vahingossa tiskiharjalla sohiessani puolet astiastosta tai muuten vaan tiputtani astian tai toisen lattialle. Joskus olen saattanut ostaa jonkin nätin mukin ihan vaan sen takia, että se on nätti. 

Nyt keittiöremontin jäljiltä olen pikkuhiljaa uskaltanut taas haaveilla uudesta ehjästä astiastosta. Tosin en osaa päättää minkä astiaston haluaisin. Silmä kovana olen seurannut Facebookin eri sisustusryhmissä olevia keskusteluita, joissa on kysytty mitä astiastoja kodeista löytyy. En tiedä mitä odotan näiltä astioilta, mutta jotenkin haluaisin jotain muutakin välillä kuin ainaista Iittalaa tai Arabiaa. Nämä edellä mainitut merkit on hyviä, tyylikkäitä ja laadukkaita, mutta silti. Ne on niin nähty. Mutta mitäs sitä kaunistelemaan totuutta muuksi, niitähän meilläkin suurin osa tämän hetkisistä astioista on. 


Mitä vanhan sekalaisen astiaston tilalle? Tarvitsen isoja kahvikuppeja, joista aamuisin juodaan kahvia ja iltaisin teetä. Tarvitsen punaviinilaseja, koska ne on kahta eri paria olevaa lasiyksilöä lukuun ottamatta kaikki hajonnut. Alkoholilla ei ole osuutta asiaan, vaan ainoastaan liian tehokkaasti heiluvalla tiskiharjalla. Tarvitsen myös syviä ruokalautasia sekä kuppeja, joista syödä kookosjogurttia myslillä aamiaiseksi.


Lauantaina meillä oli miehen sukulaisia kylässä tupaantuliaisissa remontin jäljiltä. Kaivoin häkkivarastoon vimmakkaasti heiluvaa tiskiharjaa turvaan viemiäni Arabian perintökahvilautasiani, sillä meillä ei ollut kuin kolme kahvilautasta kaapissa ja nekin kaikki eri paria. Tykkään näistä perinnöksi saamistani vintage-Arabian lautasista todella paljon, mutta pelkään hajottavani ne käytössä, kun samanlaisia uusia ei ihan noin vain löydykään. 

Nyt kun asiaa tarkemmin mietin, niin ehkä me kuitenkin päädytään johonkin markkinoilla olevaan perinteiseen Iittalan astiastoon, vaikka ne onkin "niin nähty". Eipähän ainakaan tarvitse pelätä, että jos yksi lautanen hajoaa ettei saisi uutta ostettua tilalle.

Mikäli sinua kiinnostaa helppo leipoa, usean ihmisen kehuma herkullinen mustikkapiirakkaresepti, niin sen löydät täältä:


No comments