Kapean eteisen säilytysratkaisuKapean ja pitkän eteisen vaatesäilytys tuotti enemmän päänvaivaa kuin osasin ajatellakaan etukäteen. Vaihtoehtoina meillä oli avonainen vaaterekki ja hyllyt tai kapea liukuovikaappi. Päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä remontin aikana meillä oli vaatteita Ikean vaaterekissä ja tuona aikana kauhistuin kuinka paljon avonainen vaaterekki voi kerätä pölyä. Toki meillä pölisi normaalia enemmän remontin vuoksi kun oviaukkoja levennettiin, mutta se vauhditti päätöstä saada umpinainen vaatesäilytys myös eteiseen. 

Liukuovikaapisto puolestaan toi omia haasteita suunnitteluun. Mihin kohtaan pitkää käytävää sijoittaisimme kaapiston? Tuolla seinällä on kuitenkin sähkökaappi ja yksi pistorasia, joten nekin piti ottaa huomioon kaapin paikkaa ja sisuksia suunnitellessa. Lopulta päädyimme jättämään sähkökaapin kaapiston sisälle piiloon, sillä eihän se mikään kaunis sisustuselementti ole. Myös pistorasia jäi kaapin sisälle, sillä se on sellaisessa kohdassa ettei sitä juuri tule käytettyä. Liukuovikaapistossa ei siis ole takaseinää, vaan asunnon seinä on yhtä kuin kaapiston takaseinä.

Eteisen kaapit otimme makuuhuoneen vaatekaappien tavoin mittatilauksena samasta firmasta samalla kertaa. Haasteen eteisen kaappeihin toi toiveemme 40 senttimetrin kaapin syvyydestä, joka tarkoitti käytännössä sitä, että vaatetanko henkareille oli ratkaistava toiste kuin perinteisellä tavalla. Ratkaisuksi löytyi ulos vedettävä vaatetanko, jolloin henkarit mahtuvat ja takit on ns. peräkkäin kun kaapin ovet avataan. Mittatilauskaappeihin eteiseen otimme samat valkoiset lasiset liukuovet kuin makuuhuoneen vaatekaapissakin on tuomaan yhtenäisyyttä asunnon yleisilmeeseen. 
Liukuovikaapistojen vuoksi saimme samalla siivouskaapin eteiseen ja liinavaatevaraston. Kaikki nämä on siis samassa kaapistossa ovien takana, tietenkin jokaisella funktiolla on oma lokeronsa. Eteisessä on myös iso peili, joka on aikoinaan ostettu Kodin1:stä. 

Tarkoituksena olisi hankkia eteiseen vielä musta tuoli, että voi istua alas kenkiä jalkoihin laittaessaan tai muuten vain. Haaveissa olisi tämä Hay:n AAC12-tuoli. Oma Shopista tilasin jo remontin alkuvaiheessa House Doctorin Rack-naulakon, joka myös odottaa vielä paikoilleen pääsyä. Tuossa raudasta valmistetussa naulakossa on tarkoitus säilyttää koirien remmit ja laukut. Kunhan siis saadaan se paikoilleen. 

Tekemistä siis riittää vielä ja lisää eteiskuvia on tulossa myöhemmin. Halusin kuitenkin esitellä jo tässä vaiheessa tuon meidän eteisen liukuovikaapiston ja sen hengarisysteemin, sillä erinäisissä sisustusryhmissäkin tämä ongelma tulee usein esille ja moni tuntuu tuskailevan eteissäilytyksen vaihtoehtojen kanssa. Tässä siis yksi ratkaisu kapean eteisen säilytysratkaisuksi. 


Edit 23.7.2017: lukijan toiveesta lisään tähän loppuun vielä pari kuvaa mekaniikasta:

4 comments

 1. Hieno ratkaisu! Itsekkin tätä pähkäillyt pitkään, kun ei omaankaan eteiseen sovi syvempää kaappia. Varsinkin tuo vedettävä tanko on tosi kätevä. Ei tarvitse penkoa viimeisenäkään olevaa takkia, vaan saa sen kätevästi. Voisiko vielä saada kuvaa sen mekaniikasta? Saija


  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Saija!

   Kiitos kommentistasi :) Voin ottaa kuvia vielä itse mekaniikasta. Yritän tämän viikon aikana ehtiä räpsimään!

   Delete
 2. Moikka!

  Ihana koti teillä! Saako udella, millä maalilla ja sävyllä ootte maalanneet ton eteisen välioven?

  ReplyDelete
 3. Moikks ja kiitos! Se on itse asiassa kylpyhuoneen ovi, jonka maalasin mustalla liitutaulumaalilla hetken mielijohteesta :)

  ReplyDelete