Hamam-pyyheEnsikosketuksen sain näihin paljon kehuttuihin Hamam-pyyhkeisiin käydessämme Vantaan Boknäsin liikkeessä. Tiesin, että näitä turkkilaisia pyyhkeitä on kehuttu pehmeiksi ja ihanan tuntuisiksi, mutta ottaessani käteen yhden tälläisen myynnissä olevan pyyhkeen yllätyin miten pehmeää kangasta se todella on. Yleensähän kankaat on ostettaessa vähän kovia ja pesujen yhteydessä pehmenevät käytössä, mutta Hamam-pyyhe on heti alusta asti pehmeä ja juuri niin ihanan tuntuinen kuin sitä on hehkutettu jo monessa paikassa aiemmin.

Aito turkkilainen Hamam-pyyhe on käsinkudottu pyyhe, joka on samaan aikaan todella kevyt ja menee pieneen tilaan toisin kuin isot froteepyyhkeet. Hamam-pyyhettä voi huoletta käyttää tarvittaessa vaikka liinana piknikillä, huivina, torkkupeittona tai laudeliinana. Pyyhe kuivuu nopeasti, sillä se on tosiaan melko ohutta kangasta ja painaa vain kolmasosan perinteisestä froteepyyhkeestä. 


Ostin meille keittiöön kokeiluun tuon pyyhkeen petroolin värisenä keittiöpyyhkeeksi tuomaan vähän väriä muuten niin mustavalkoiseen keittiöön. Joka kerta ottaessani tuon pyyhkeen käteen ihailen sen pehmeyttä. Totesinkin miehelleni, että seuraavat kylpypyyhkeet jotka tähän talouteen tulee, on aidot turkkilaiset käsinkudotut Hamam-pyyhkeet. Taidan myös kirjoittaa ostoslistalle pari Hamam-keittiöpyyhettä lisää.

2 comments

  1. Mie ostin 5 isoa hamam kylpypyyhettä ja kääriydyn aina saunaan mennessä sellaseen,en tiiä miks mutta se tuntuu kivalta😂

    ReplyDelete