Karjalanpiirakat


Ennen keittiöremonttia lupasin remontin valmistuttua kokeilla leipoa karjalanpiirakoita alusta alkaen itse. En ole ennen näitä perinneherkkuja leiponut, vaan tyytynyt kantamaan Turusta kotiin äidin leipomia karjalanpiirakoita tai kaupasta saatavia valmiita piirakoita. Tänään niitä kuitenkin leivoin. Kauniita tekemistäni karjalanpiirakoista ei tullut, mutta sitäkin herkullisempia ja varmasti teen näitä vielä uudestaan. Ensi kerralla toivottavasti huomattavasti nätimpiä kuin tällä kertaa. Painonvartijoiden mukaan 100 gramman karjalanpiirakassa on kaloreita 202. Minä tein riisitäytteen täysimaitoon ja dippasin piirakat uunin jälkeen sulassa voissa, joten kaloreita näissä minun luomuksissani on varmasti vähintään 502. 

Reseptin otin Marttojen sivuilta, jossa on myös lyhyt vinkkivideo karjalanpiirakoiden rypytykseen. Riisitäytteen tein edellisenä iltana, että se ehti hyvin jäähtyä ennen leipomista ja voilla voitelun sijaan dippasin tosiaan piirakat ihan sulassa voissa, että ne saivat varmasti kunnollisen voikylvyn. Kun piirakat oli uunissa paistumassa, tein munavoin valmiiksi, johon kananmunat olin keittänyt taikinaa tehdessäni. Marttojen karjalanpiirakoiden ohjeen löydät täältä, jos innostut itsekin kokeilemaan. Ne ei ollut yhtään niin hankalia ja isotöisiä valmistaa kuin etukäteen olin luullut. 


Remontista. Se ei ole tällä hetkellä edennyt oikein mihinkään suuntaan eli vaatteet on edelleen jätesäkeissä. Olemme hakeneet eri vaatekaappeja valmistavilta firmoilta tarjouksia ja kohta teemme päätöksen mistä otamme makuuhuoneeseen vaatekaapin ja eteiseen siivouskaapin ja muita eteisen säilytysratkaisuja. Seuraavaksi kuitenkin aion nautiskella karjalanpiirakkaa munavoilla ja pohdiskella  minkä kaappifirman tarjous ja ehdotus on meille paras. 

2 comments

  1. Karjalanpiirakoiden tekeminen alusta alkaen itse on itsellä vielä kokematta, vaikka usein miettinyt, että pitäisi joskus kokeilla. Itse tehtynä ne on niin hyviä. Voittaa maultaan kaupan valmispiirakat sata nolla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa ehdottomasti itsekin kokeilla! Aion tehdä ihan varmasti itsekin uudestaan, sillä ne on niin hyviä itse tehtyinä :)

      Delete