Ei asbestia!


Torstaina meillä kävi iltapäivällä asbestikartoittaja ja heti seuraavana aamuna saimme tekstiviestillä vastauksen: ei asbestia. Tiedättekö kuinka helpottuneita ja iloisia olimme tästä uutisesta? Soitimme remonttimiehille ja he tulivat samantien jatkamaan keittiön purkua, joten homma lähti edistymään nopeaan. Ei siinä kauan mennytkään, kun keittiössä oli enää seinät ja putket jäljellä ja vanha keittiö oli muisto vain.

Ollaan tässä torstain sähellyksen jälkeen naureskeltu eilinen ilta haaveillemme. Mun haaveena on ollut ostaa vanha puinen omakotitalo, jossa on omenapuita ja mansikkamaalle pihalla ja remontoida se perusteellisesti vanhaa kunnioittaen.. Miehen haaveena on rakentaa ja suunnitella omakotitalo alusta saakka ihan itse.. Kumpikaan näistä ei tule tapahtumaan tällä kokemuksella. Jos tästä remontista selvitään niin hyvä on eikä remontoida enää koskaan.


Tosin nähtäväksi jää kuinka kauan menee, että unohdetaan tuokin päätös ja haaveillaan taas remontoinnista tai rakentamisesta...

4 comments

 1. Hyviä uutisia! :) Remontin keskellä eläminen on kyllä raastavaa..siksi meillä ei usein mitään isompaa tehdä. Yritän tehdä aina ajattomia valintoja, että ei tarvisi päivittää jatkuvasti. Keittiö huutaa kyllä meilläkin päivitystä. Mielenkiintoista seurata teidän keittiön valmistumista. Tsempit remppaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On todella hyviä uutisia! Kiitos tsempistä :)

   Meidän keittiö oli alkuperäinen 70-luvulta, joten oli melkein pakko laittaa se maan tasalle ja päivittää tähän päivään jo ihan käytettävyydenkin takia (toki myös visuaalisuuden vuoksi myös). Samalla vaihdetaan lattiamateriaali koiraystävällisempään (ja minun silmiini kauniimpaan) materiaaliin. Parketti ei ole kovin hyvä materiaali kahden koiran taloudessa. Meillä on tämän jälkeen vielä kylpyhuoneremontti edessä, mutta ei ihan heti... Ostettiin tämä asunto vanhemmalta rouvalta, joka ei ollut pahemmin remonttia tehnyt. Päivitetään siis tätä asuntoa pikkuhiljaa meidän näköiseksi.

   Yritän pitää ajatukset lopputuloksessa, niin jaksaa paremmin remonttiajan. Uskon, että lopputulos palkitsee! :)

   Delete
 2. Hei!
  Miten hyvä uutinen! Se, että asbestia ei asbestikartoituksesta löydy säästää kyllä todella paljon aikaa ja vaivaa. Me olimme myös onnekkaita, kun taloyhtiössämme kunnostettiin kylpyhuoneet, ja asbestia ei yllättäen löytynytkään. Projekti lähti siten todella nopeasti käyntiin, ja nopeasti oli myös valmista.
  https://www.asbesta.net/asbestikartoitus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Säästi myös kivasti rahaa ;) Meillä olisi seuraavana projektina kylpyhuone parin vuoden päästä ja sormet ristissä ollaan taas silloin, ettei asbestia löydy!

   Delete