Vuoden ensimmäinen

Pakkanen on jo laskenut aamun lukemista eikä meri höyryä enää. Auringon noustessa nappasin kameran ja kipitin rannalle ikuistamaan tuota upeaa näkyä. Jos ei olisi ollut niin kylmä, olisin kysynyt yhdeltä ammattilaisen näköiseltä valokuvaajalta vinkkejä merihöyryn valokuvaamiseen, mutta kylmyys otti  vallan ja juoksin takaisin sisälle lämpimään. Ensi kerralla sitten!

Teininä Itä-Suomessa asuessani ei paljoa pakkasta pelätty ja rinteeseen mentiin lautailemaan vaikka 30 asteen pakkasella. Nyt ajateltuna se kuulostaa ihan hullun hommalta. Pukeutumiskysymys tuo pakkasen sietäminen pitkälti on. Meren läheisyydessä asuessa on kannattaa toki ottaa huomioon merituulen vaikutus. Tämän vuoksi talvivaatteeni ovat tietenkin lämpimät, mutta myös tuulen kestävät. Muuten ei tulisi elämästä mitään täällä kahden pakkasta pelkäämättömän koiran kanssa. 

Toki muitakin selviytymiskeinoja pakkasen purevuutta vastaan on. Bussipysäkillä odotellessa bussia asetuin ihmisjoukon keskelle tai isomman ihmisen taakse tuuleen suojaan. Kannattaa ottaa kaikki irti siitä, että on lyhyt ihminen, niin voi lämmitellä ihmisjoukon keskellä kuin pingviini. Kotimatkalla töistä jäin Kampissa jo metrosta pois, jolloin pääsin sisäkautta siirtymään lämpimään bussiin. Toki bussia odotellessa kävelin muina naisina Plantageniin viikonloppukimppua ostamaan ja kukkapuskan kanssa tyytyväisenä kotiin. Nyt nuo eilen ostamani kauniit vaaleanpunaiset Gerberat koristaa keittiön pöytää ja tuo palan kesää sisustukseen. 

Tämä päivä olikin hyvä pyhittää siivoukselle. Heitin petivaatteet ja matot parvekkeelle tuulettumaan ja tein suursiivouksen sisällä. Nyt on puhdas ja raikas koti ja lopun tästä pitkästä viikonlopusta voi viettää tehden kaikkea muuta kuin siivota. Meillä on tarkoitus huomenna etsiä sopiva lattiamateriaali ja värisävy valmiiksi kevään remonttia varten. Ehkä käväisen myös Ateneumissa katsomassa Amedeo Modiglianin näyttelyn.

Tänä vuonna on siis viimeinkin tulossa the remontti, jossa pistetään uusiksi lattiat, keittiö, eteinen ja vaatesäilytys. Tämän vuoden teemaksi olen päättänyt ottaa positiivisuuden ja lopettaa turhat marinat jonninjoutavista asioista. Pakkanen ei valittamalla lauhdu eikä pelastusrengas vyötäröltä katoa suklaata syömällä. Siispä sen sijaan, että marmattaisin pakkasesta, otan siitä ilon irti ja etsin sen himskatin hopeisen reunan asiasta kuin asiasta vaikka väkisin. Tästä vuodesta tulee kiva vuosi! 


BRING IT ON 2017!

4 comments

 1. Aikamoiset maisemat. Täällä rupeaa influenssa taittumaan, joten huomenna olisi tarkoitus lähteä vauvan ensimmäiseen pulkkamäkeen. Mikäli olo on edelleen yhtä hyvä. Sitten pitäisi siivota, kun tämä vuoden aloitus on tosiaan mennyt aikalailla sairastaessa.
  Löysin tänne facebookin Sisustusbloggaajat & sisustusintoilijat ryhmän kautta, jossa pyytelin blogivinkkejä lukulistalleni. Remonttipostaukset ovat minulle eräänlaista heroiinia, joten jään varmasti seuraamaan remonttianne täältä ruudun toiselta puolelta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti olo tosiaan alkaa jo helpottumaan ja pääsette vauvan kanssa pulkkamäkeen :) En ole itse kokenut vielä koskaan influenssaa, tavallisessa flunssassakin on kestämistä... Voin vain siis kuvitella!
   Kiitos kun kyselit blogivinkkejä lukulistallesi. Sain itsekin sieltä uusia mielenkiintoisia blogeja omalle lukulistalleni.

   Tervetuloa seuraamaan remontin edistymistä!

   Delete
 2. Heissan ja hyvää uutta vuotta <3 Meillä on sitten sama teema tälle vuodelle...viime vuoden ongelmat ja vastoinkäymiset saivat vähän marmattamaan, mutta nyt olen päättänyt tukehduttaa sellaiset ajatukset ja jupinat. Toivotaan, että molemmat onnistutaan !

  Leppoisaa sunnuntaita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa ja hyvää uutta vuotta! No niin, voidaan olla sitten vertaistukena toisillemme jos tekee mieli marmattaa ;) Toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse!

   Leppoisaa sunnuntaita myös sinulle <3

   Delete