On taas se aika vuodestaTänä aamuna se viimeinkin iski: joulufiilis! En tiedä onko aamun pakkasilla vaikutusta asiaan vai eilisillä joululahjaostoksilla, mutta nyt se fiilis viimeinkin tuli myös minulle kertarytinällä. Olen tässä parisen viikkoa ihastellut sisustusblogeissa toinen toistaan ihanimpia joulusisustuksia. Minä en kuitenkaan innostunut laittamaan joulukoristeita kotiin, vielä. Muilla on ollut pieniä kuusia pöydällä, isompaa lattialla ja ikkunat täynnä valotähtiä. Kaunista ja tunnelmallista, mutta itse olin jostain syystä jämähtänyt marraskuun synkkään pimeysmoodiin väsyneenä ja mistään innostumatta, vaikka muuta yritinkin itselleni uskotella. Ehkä jatkuvalla pimeydellä, plussa-asteilla ja jatkuvalla vesisateella oli jotain tekemistä asian kanssa.

Meidän kodissa joulukoristelut on siis aika minimaaliset tällä hetkellä. Toisin sanoen niitä ei juurikaan ole. Pari vuotta takaperin joululahjaksi saadut valkoiset La Case De Cousin Paul-valopallot on nyt kuitenkin toista vuotta peräkkäin luomassa tunnelmallista valoa keittiön kauneimmassa kohdassa. Nuo valopallot kaivoin kaappien kätköistä jo hyvissä ajoin syksyllä ja siinä ne ovat todennäköisesti pitkälle kevääseen. Siivosin lempilipastoni päältä kaikki arkena siihen huomaamatta kerääntyvät ylimääräiset lehdet, kynät ja elektroniikan piiloon ja jätin siihen vain keittiössä majailevat kukkani ja nuo valopallot. Ei se kovin jouluiselta näytä, mutta nätiltä se ainakin näyttää.


Jos tämä joulufiilis nyt jatkuu vielä, niin ennustan ensi viikon vapaa-ajan menevän pitkälti joulukoristeita asetellen (ja ostellen), leipoen torttuja ja pipareita, glögiä keittäen sekä joulukortteja askarrellen ja lahjoja paketoiden. Eilen illalla joululahjoja paketoidessani kuuntelin samalla Spotifysta Christmas Peaceful Piano-soittolistaa. Suosittelen sitä, jos perinteiset joululaulurallatukset on kokeneet inflaation korvissasi. Joulufiiliksissäni suunnittelin tänä aamuna jopa tuon kuvassa näkyvän seinän maalaamista havunvihreäksi, mutta luulen sen olevan pikkasen liioiteltua joulukoristelua asunnon toisen omistajan mielestä. 

No comments