Itsenäisyyspäivää!Meillä on juhlistettu Suomen 99. itsenäisyyspäivää pitkällä kävelylenkillä koirien kanssa pitkin merenrantaa. Päivä on ollut täydellisen kaunis, kylmä ja aurinkoinen. Aamulla aamukahvia juodessani katselin parvekkeelta upeaa auringonnousua tiesin, että tästä päivästä tulee hieno päivä!

Päivällä kävin lähikaupassa etsimässä sinisiä hyasinttejä itsenäisyyspäivän kunniaksi, mutta en niitä löytänyt. Päätin jättää muunkin väriset hyasintit ostamatta, sillä muistin taas jälleen kerran kuinka voimakkaasti ne tuoksuvat ja saan niistä helposti päänsäryn. Kummasti sitä aina unohtaa vuoden aikana joulukukkien voimakkaan tuoksun. Kaupasta tultuani käväisin lähimetsässä keräämässä muutaman havunoksan maljakkoon tuomaan talvista fiilistä kotiin. Se saa riittää tältä erää tunnelman luomiseen. 

Kuvassa näkyvän korvapuustin sai mies herkutella ihan yksinään iltapäiväkahvin lomassa itsenäisyyspäivän kunniaksi. Minä ja koirat kuolasimme vieressä. Tosin koirat sai pienet palat herkkua ja minä tyydyin nautiskelemaan kahvista sellaisenaan herkkulakon takia. En tiedä johtuiko herkkulakon aiheuttamasta sokerivajeesta vai mistä, mutta pölyjä pyyhkiessäni vetäisin televisiopöydällä olevan lehden reunaan etusormeni ja sain verta vuotavan paperihaavan ja heikon olon veren näkemisestä. Laastaria etsiessäni muistin luvanneeni huomenna mennä luovuttamaan verta elämäni ensimmäistä kertaa. En tiedä mitä siitäkin tulee, kun heikottaa vähemmästäkin, mutta kokeillaan! 

Itsenäisyyspäivän ilta vietetään perinteisesti ja tiivisti television edessä katsellessa Linnan juhlien pukuloistoa kynttilänvalossa. Erityisesti odotan minkälaisen mekon Uhana Designin mimmit on suunnitelleet Naistoimittajat ry:n puheenjohtajalle Hannele Huhtalalle. Mekon kuosin on huhuttu olevan Uhana Designin ensi kevään mallistossa, joten siinäkin mielessä tuo mekko kiinnostaa. Varmasti juhlista löytyy monta muutakin upeaa mekkoa, mutta ennakko-odotukset Uhana Designin mekosta on suuret! 

Nyt me lähdetään koirien kanssa toiselle puolen saarta katsomaan auringonlaskua ennen juhlien alkua. 


Hyvää Suomen 99. itsenäisyyspäivää!

No comments