Lahjaksi kirja


Olen viime aikoina pyrkinyt vähentämään "nenä kiinni kännykässä"-kulkemista ja lisäämään "nenä kiinni kirjassa"-olemista. Niinpä minulla on taas pitkästä aikaa kulkenut kirja mukana työmatkalla päivittäin ja ihan vaan matkalla makuuhuoneesta olohuoneen sohvan nurkkaan. Sen sijaan, että avaisin television, olen avannut kirjan ja se on ollut kivaa vaihtelua pitkän työpäivänkin jälkeen. 

Tein top 5 kirjat-listauksen vuodelle 2016 kirjoista, jotka haluaisin lukea tai saada omaksi. Kaikki nämä kirjat on yhtä mielenkiintoisia eivätkä ole siis missään ns. paremmuusjärjestyksessä. Itse asiassa tällä hetkellä kaikista kiinnostavimmalta kirjalta vaikuttaa listalla viimeisenä oleva kirja. 

1. Tytöt -Emma Cline.

Maailmalla suuren suosion saanut Emma Clinen uutuus on viimeinkin käännetty myös suomeksi. Girlsien Lena Dunham on kertonut kirjan särkeneen hänen sydämensä (voisiko olla parempaa suositusta kirjalle?). Kirjan tarinassa eletään 1960-luvun hippikesää Kaliforniassa, jossa nuori tyttö liittyy Manson-kulttiin ja tietenkin lopulta kaikki menee pieleen. 

2. Mekkotehdas aikuisille - Kirsi Etula, Sunna Valkeapää-Ikola.

Mekkotehdas aikuisille-kirja sisältää kaavoja ja ohjeita mekon ompeluun. Jokaisen ompelukoneen omistavan naisen unelmakirja, joka tykkää käyttää mekkoja niin arjessa kuin vapaalla. Tämän kirjan kaavojen avulla säästää aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse piirtää kaavoja itse alusta lähtien.

3. Cozy Homes from Finland -Piia Kalliomäki, Pauliina Salonen.

Kirjassa on kuvattu 20 tyylikästä, kodikasta ja erilaista kotia, joista saa inspiraatiota oman kodin sisustamiseen. Kirjassa ei ole keskitytty edustamaan vain yhtä tyylisuuntaa, vaan kirjan kodit on kaikki erilaisia. 

4. Green Home Book -Susanna Vento, Riikka Kantinkoski.

Tämän syksyn kohutuin kirja sisustusblogimaailmassa on ehdottomasti Vennon ja Kantinkosken viherpiipertäjille tai siksi haluaville suunnattu kirja. Kirjassa yhdistyy upeat visuaaliset kuvat viherkasveilla sisustamisesta sekä ohjeet, kuinka pitää kasvit hengissä. Tämä kirja on jokaisen ”crazy plantladyn”-unelmateos. 

5. Kirkkaus - Riitta Jalonen.

Tämän kirjan on kohistu olevan yksi parhaista kotimaisista romaaneista tänä vuonna. Kirja kertoo Uusi-Seelantilaisesta kirjailijasta, joka joutuu luopumaan opettajan urastaan jouduttuaan mielisairaalaan väärän diagnoosin vuoksi. Helpotuksen sähköshokkien siivittämään hoitoon mielisairaalassa tuo kirjoittaminen. Kirjoittamalla kirjan päähenkilö tekee maailmastaan taas kauniin. 


No comments