Syksymoodia odotellessa

Meidän ulkolämpömittari näyttää tällä hetkellä 17 astetta lämmintä, joten on hankala virittäytyä syksymoodiin. Pari viikkoa sitten keräsin pihlajan oksia maljakkoon ajatuksena sisustaa kotia jo syksyä silmällä pitäen. Lopulta vein pihlajaoksakimpun parvekkeelle, sillä en halunnut vielä syksyä sisälle kotiin. Nyt on ollut niin lämmintä ja aurinkoista, että en vielä halua ajatellakaan syksyä muulloin kuin iltaisin illan pimetessä. Iltaisin annan syksylle periksi, upotan varpaani sohvan päädyssä olevaan lampaantaljaan, kaivan kirjahyllystä kirjan tai neuleen ja sytytän olohuoneen pöydällä olevat kynttilät. 

Näin valokuvia pohjoisesta ja siellä oli jo komea syksy, mutta täällä etelässä ruska ei ole vielä oikein edes alkanut kunnolla. Ensi viikoksikin on luvattu pelkkää auringonpaistetta ja parinkymmenen asteen lämpötiloja. Elä tässä nyt sitten syksyä! Ensi viikonloppua kohden ilma alkaa kuitenkin vähän viilenemään ja kirjoitinkin jo kalenteriini, että ensi viikonloppuna siivoan ja sisustan parvekkeen syksyä varten. Jos ilmat sallivat, pesen jopa parvekkeen ikkunat vielä kertaalleen. Suunnitelmissa on käydä kukkakaupassa ostamassa parvekkeelle syksykasveja ja Clash Olsonista aurinkokennolla toimiva valoketju, mikäli niitä on siellä vielä jäljellä. Olen haaveillut parvekevaloista jo pitkään, mutta en ole löytänyt mieleisiä. Clash Olsonin valokenno vaikuttaa juuri  sellaiselta mitä olen pidemmän aikaa etsinyt eikä se ole hinnallakaan pilattu.

Siihen asti kuitenkin nautin vielä tästä lämmöstä ja auringonpaisteesta. Ensi viikonloppuna sitten mietitään mitä syyskukkia parvekkeelle ostetaan ja tarvitaanko jotain muuta syksyistä kotiin. Ainakin  näyttävä Marjakanerva ja Kummituspuu kiinnostaa kaikessa karuudessaan.


Minkälaisia syyskukkia teidän parvekkeelta löytyy? 

8 comments

 1. Kesäkukkia on parveke vielä täynnä ja niin kauniisti kukkivat, ettei vielä raski luopua. Minäkin haaveilen parvekkeelle valosarjasta - sellainen Granitin versio tai vastaava täytyykin varmaan käydä piakkoin ostamassa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla jäi tänä kesänä kesäkukat hankkimatta eli parveke on tällä hetkellä ihan tyhjillään kukista! Oltiin niin menossa, että pelkäsin niiden kupsahtavan lomani aikana.

   Delete
 2. Ihanat kuvat. <3 Mun syyskukat on vielä hankkimatta, ei vaan onpas mulla yksi krysanteemi. Hankin varmasti vielä jotain kukkia ja lyhtyjä ulos. Kivaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Outi ja kivaa alkavaa viikkoa myös sinulle <3

   Delete
 3. Oi, mikä ihana koiruus! <3
  Ei ole syksyfiilistä vielä täälläkään. Kyllä nuo lähes kesäiset lämpötilat ja aurinko vaan tuntuvat kivoilta. Iltasellä saatan pari kynttilää jo sytyttää, mutta tuntuu että aiempina vuosina olen tähän aikaan poltellut jo niitä enemmänkin.
  Meidän parveke on remontissa ja se tuntuu vaan venyvän ja venyvän aikataulussaan. Voipi olla, etten pääse syyskukkia laittamaan sinne ollenkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!

   Toivottavasti remontti valmistuu pian :)

   Delete
 4. Täällä Briteissä on vielä täys kesä ollut, vaikka pieni aavistus ilmassa onkin jo syksyä. Suomalaisena sisäinen kello kuitenkin tikittää jo syksyä, joten on ollut outoa asennoitua näihin reilusti yli 20 asteen lämpötiloihin. Toisaalta, pitää nauttia nyt keleistä, sitä syksyn ja talven vesisadetta ja myrskytuulta sitten varmasti riittää ajallaan ihan riittävästi :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa! Nauti ihmeessä lämpimistä keleistä nyt kun vielä voit :)

   Delete