kynttilöiden koristeluViime viikolla minun teki mieli askarrella eikä oikein ollut mitään askarteluvälineitä. Mietin myös, jos olisin leiponut jotain, mutta ei oikein tehnyt mitään mieli (perus :D). Keittiön kaappeja tutkiessani löysin Marimekon ja Indiskan servettejä ja päätäni kääntäessä huomasin myös valkoiset kynttilät pöydällä. Siitähän se idea sitten lähti!

Laitoin vanhan kihartimen lämpiämään. Kuorin serveteistä vain kuviollisen päällyskerroksen jäljelle ja asetin kynttilät pöydälle. Kihartimen lämmetessä leikkasin serveteistä kynttilänkokoiset palat. Asettelin servetit kynttilöiden ympärille ja otin lämpimän kihartimen. Hiljalleen kihartimella kuumentamalla servetin päältä steariini suli ja kiinnitti servettiä kynttilään. Tarkoitus on siis saada steariini sen verran lämpimäksi, että se toimii liimana servetille. Näin perusvalkoiset kynttilät saa uuden ihanan kuosin päälleen.  


Kynttilöitä voi edelleen polttaa, vaikka niissä on nyt servettikuoret päällä. Kuumentamisen voi tehdä myös esimerkiksi silitysraudalla tai kuumentamalla veistä. Kannattaa muistaa, että steariini tulee paperin läpi kihartimeen tai silitysrautaan tai millä ikinä sitä kuumennatkaan eli kuumennuslaite kannattaa putsata huolella, ettei seuraavana maanantaiaamuna ole tukka tai vaatteet steariinissa :)

No comments