Mökkihaaveita


Hei taas! Toivottavasti teillä oli ihana, rentouttava juhannus ystävien ja läheistenne kanssa. Me vietimme juhannuksen miehen vanhempien kesämökillä Etelä-Savossa ulkoillen, saunoen ja rentoutuen. Pidämme mökkeilystä, sillä se katkaisee arjen ihan eri tavalla kuin tavallisen viikonlopun viettäminen kotona. Koirat tietenkin rakastavat mökkeilyä, vapaana olemista ja ulkoilua aamusta iltaan. Meidän vanhempi koira on oppinut avaamaan aitan oven, jossa yleensä yövymme, joten meidän ei tarvitse aamulla edes nousta avaamaan ovea että koirat pääsevät ulos tarpeilleen. Helppoa elämää.


Mutta. Toisten nurkissa oleminen on aina toisten nurkissa olemista. Aitta on sisustettu appivanhempien tyylin mukaan, kasvimaa on appivanhempien, tavarat on appivanhempien ja jääkaappi sisältöineen on appivanhempien. Hektisen työviikon jälkeen olisi ihana vain olla omassa rauhassa omalla porukalla luonnon helmassa. 


Juhannussaunassa aloimme haaveilemaan omasta kesämökistä. Haaveissamme meidän oma kesämökki sijaitsisi maksimissaan puolentoista tunnin ajomatkan päässä kotoa Helsingistä Turun suuntaan ja tietenkin meren rannalla. Mökissä olisi suuri terassi, isot ikkunat ja ulkoa mustat seinät sekä paikka riippumatolle. Minulla olisi siellä oma kasvimaa ja paljon kukkia. Pihalla olisi iso grilli, jossa paistuisi niin grillivartaat, paellat kuin letut. Koirat saisivat juosta vapaana aidatulla tontilla aamusta iltaan ja lähimpään naapuriin olisi pitkä matka. Vieraiden tuloon varautuisimme tuulettamalla petivaatteet kunnolla, keräämällä kukkakimpun luonnonkukista maljakkoon ja ostamalla jääkaapin täyteen ruokaa ja roseviiniä. 

Tällä hetkellä oman kesämökin omistaminen jää vain haaveilun tasolle, sillä taloudellinen tilanne ei anna periksi oman mökin hankkimista. Onneksi meillä on mahdollisuus viettää aikaa appivanhempieni ja omien vanhempieni kesämökeillä, joten mökkielämää pääsemme kyllä aina viettämään aina kun haluamme. Silti se ikioma mökki meren rannalla tunnin ajomatkan päästä kotoa on haaveissamme. Ehkä vielä joku päivä. 

6 comments

 1. Olisi ollut ihanaa tosiaan viettää oikein rentouttava juhannus mutta siitä haaveillaan vaan nyt :)

  ReplyDelete
 2. Olivatpa ajankohtaisia itsellenikin nämä pohdintasi; täälläkin nimittäin on mökkikuume päässyt puraisemaan - ja pahemman kerran! Mutta ilman unelmointia ei haaveistakaan voi tulla totta! Jatketaan siis haaveilua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kohtalotovereita on aina ihana löytää :) Jatketaan haaveilua!

   Delete
 3. Kesämökki olisi kyllä ihana, mutta onhan siinä oma hommansa - varsinkin jos omakotitalossa asuu, jossa itsessäänkin jo hommaa riittää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Me asutaan kerrostalossa, joten siinä mielessä mökin hoito menisi melkein harrastuksesta :D

   Delete