Lukuvinkkejä: lomalla luettuaLomalla oli aikaa lukea ja onnistuinkin viikossa lukemaan neljä romaania, jotka kaikki olivat hieman erilaisia, mutta jokainen ehdottomasti suosituksen arvoinen. Pidän lukemisesta ja usein rentoudun kirjan parissa, jos vain aikaa on. Yleensä luen noin kirjan kuukaudessa, mutta nyt lomalla oli aikaa makoilla rannalla, altaalla ja terassilla kirjoja lukien. Luin  mukaan ottamani kirjan melko nopeasti heti alkuun, mutta onneksi olin ladannut puhelimeeni Bookbeatin, josta sain ladattua offlineen luettavaksi muutaman mielenkiintoisen kirjan rannalle. Tässä teille lyhyt kooste lukemistani kirjoista.

Ensimmäisenä luin kirjastosta lainaamani Jojo Moyesin Jos olisit tässä. Kirja on jatkoa menestysromaanille Kerro minulle jotain hyvää ja jatkaa Louisan elämän tarinaa puolitoista vuotta edellisten kuulumisien jälkeen Louisan yrittäessä toipua Will Traynorin kuolemasta. "Okei, Will, sanoin hänelle äänettömästi. Jos tahdot väen väkisin tyrkätä minut täysin uuteen elämään, niin tämä on loistosuoritus." Jos olisit tässä on samaa kepeää, mielenkiintoista, yllättävää ja mukaansa tempaavaa kerrontaa kuin edeltäjänsäkin. Uskon, että myös tästä romaanista tulee menestysteos. 

Seuraavaksi luin Sydämen ääntä ei voi unohtaa, jonka on kirjoittanut Jan-Philipp Sendker. Tämä romaani on jatkoa suositulle Sydämenlyönneissä ikuisuus-kirjalle. Kirjan päähenkilö on New Yorkissa asuva menestynyt juristi Julia, joka on kyllästynyt elämäänsä. Kesken tärkeän palaverin hän alkaa kuulla naisen äänen kysyvän häneltä ”miksi sinä elät yksin? Kuka sinä olet?”. Tästä alkaa elämänmuutos, jossa Julia lähtee etsimään itseään ja äänen alkua ja päätyy Burmaan velipuolensa luokse. "Kuinka ohut on seinä terveen mielen ja hulluuden välillä? Kukaan ei tiedä, kuinka paljon painetta se kestää. Ennen kuin se antaa myöten. Me kaikki elämme reunalla. Vaaditaan vain yksi askel. Aivan lyhyt. Jotkut meistä aistivat tämän, toiset eivät."

Paul Kalanithin Henkäys on ilmaa vain sai kyyneleet silmiin. Kirja on kirjailijan omaelämänkerta, jossa hän 38-vuotiaana neurokirurgiksi erikoistuvana sairastuu keuhkosyöpään ja lopulta menehtyy. "Siinä se oli. Uusi kasvain, iso,  joka täytti oikean keuhkon keskilohkon. Se muistutti kummasti täysikuuta, joka on noussut melkein kokonaan taivaanrannan yläpuolelle. Palasin vanhoihin kuviin, ja erotin hyvin heikon aavistuksen, häämöttävän enteen, joka oli nyt tullut näkyviin." Kirjan on kirjoittanut loppuun hänen vaimonsa Lucy Kalanithi ja vannon, että tätä kirjaa ei pysty kukaan lukemaan loppuun kuivin silmin.


Kaikki anteeksi on Laura Mannisen omaelämänkerrallinen esikoisromaani, jonka suosittelen jokaisen lukevan. Kirja kertoo rakkaudesta, uusioperheestä, perheväkivallasta, häpeästä, rohkeudesta, manipuloinnista ja vaikenemisesta.  Rakkaustarina alkaa täydellisesti, mutta lopulta päätyy turvakotiin ja voimien loppumiseen. Tämä on yhden naisen tarina, mutta siinä on voimakas yhteiskunnallinen merkitys, josta on tärkeä puhua. ”Minulla oli kaksi elämää: se josta puhuin ja se josta en puhunut. En kokenut varsinaisesti valehtelevani. Minä vain jätin jotain kertomatta.” 

10 comments

 1. Itselläni on lukeminen jäänyt viime vuosina aivan turhan vähiin, pitäisi pitkästä aikaa kaivella jokin kirja esille ja aloittaa lukuharrastus uudelleen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla menee lukeminen myös kausittain. Toisinaan saattaa olla jaksoja, jolloin ei tule luettua yhtään. Toisinaan taas tuntuu, ettei muuta teekään :)

   Delete
 2. Itsellä lukeminen rajoittuu naistenlehtiin :) Viimeisin kirja minkä luin taitaa olla Taivaslaulu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naistenlehdet ovat myös hyvää lukemista ;) Otankin tuon Taivaslaulun omalle lukulistalleni! Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

   Delete
 3. Ihanaa hömppää! Ja voi kunpa voisi lukea rannalla. Tykästyin myös Jojo Moyesiin.

  ReplyDelete
 4. Ai että noita kuvia <3 Niin odotan kesää ja lomaa. Jos vaikka pääsisi aloittamaan kirjaa tänä vuonna.

  ReplyDelete
 5. Kiitos kirjavinkeistä! Itsekin luen paljon ja koko ajan, mutta hitaasti. Eli lomalla saan ehkä yhden, korkeintaan kaksi jos oikein yrittää, luettua.
  Sinulla on kiva blogi, bongasin tämän Tuulannelin kommenteista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielelläni jaan kirjavinkkejä kirjoista, joista itse pidän. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi Maarit! :)

   Delete