Koirien karvat irti helposti


Rakkaat, ihanat karvaiset ystävämme, jotka joskus seuraavat jopa vessaan ja herättävät yöllä ihan vain nuolaistakseen nenän päästä aiheuttavat myös välillä päänvaivaa aiheuttamansa sotkun vuoksi. Koirataloudessa pitää imuroida useammin, pyyhkiä kurajälkiä ja siistiä tarrarullalla karvoja vaatteista, jos haluaa näyttää siistiltä. Koiran karvaa on parhaassa tapauksessa ihan joka paikassa, myös sängyn helmalakanassa ja vuodevaatteissa. Niin ahkera en kuitenkaan ole, että jaksaisin helmalakanaa tai vuodevaatteita käymään läpi tarrarullalla. Kokosin tähän muutaman vinkin millä saa koirien karvat helposti irti vuodevaatteista:

 1. Kuivausrumpu. Elämä ennen kuivausrumpua koirien kanssa oli aika kamalaa, sillä juurikin vuodevaatteista karvojen irroittaminen oli todella työlästä. Tuohon aikaan meillä luki jokaisella kauppareissulla ostoslapussa ”lisää tarrarullia”. Ei kovin ekologista, taloudellista eikä mitään järkeä. Kuivausrummun nukkasihti kerää karvojen ja pölyn lisäksi pesuainejäämiä, joten erityisesti pyykki tuntuu puhtaammalta ja raikkaamalta.
 2. Huuhteluaine. Vuodevaatteiden pesussa kannattaa käyttää huuhteluainetta, joka tietenkin pehmentää itse lakanoita, mutta vähentää samalla myös lakanoiden sähköisyyttä. Tällöin vuodevaatteet ei kerää niin paljon koirankarvaa itseensä.
 3. Vaahtomuovin palanen pyykinpesukoneeseen. Huokoinen vaahtomuovinpalanen kerää ylimääräiset karvat pesukoneessa. Tähän käyttöön sopii esimerkiksi karhea pesusienen palanen tai useampi, mikäli karvaa on paljon. Liian pehmeä pesusieni ei tähän tarkoitukseen toimi.
 4. Fuzz Killer pesupallot. Ratsastusta harrastava ystäväni kehui vaihtaneensa vaahtomuovinpalaset Fuzz Killer pesupalloihin, jotka poistavat karvat ja heinänkorret pyykistä. Tuotetta voi käyttää jopa 60 asteen pesussa ja on varmasti ekologisempi väline kuin vaahtomuovinpalanen, joka saattaa pesukoneessa hajotessaan tuhota poistopumpun ja likaveden mukana vie mikromuovia Itämereen.  Itse en ole näitä vielä kokeillut, mutta seuraavan kerran kun käyn eläinkaupassa ostan näitä testiin!

Sängyn helmalakanan puhdistan joskus ihan vaan imuroimalla, mutta yleensä pyyhin vaahtomuovinpalasella helmalakanan puhtaaksi ennen lattian imuroimista. Pyyhkimällä helmalakanan vaahtomuovinpalalla kokemukseni mukaan tulee huomattavasti puhtaampaa jälkeä kuin vain imuroimalla helmalakana. Ennen kuin ostimme imuriimme turbiinisulakkeen, pyyhin myös matoista koirien karvat vaahtomuovipalalla, sillä tavallisella imurin suuttimella ei nukkamattoa saanut imuroitua tarpeeksi hyvin. 


Onko sinulla hyviä vinkkejä koirien (tai miksei myös kissojen) karvojen puhdistamisesta kodissa? 

10 comments

 1. Minulla ei ole ikinä ollut koiraa, mutta monesti olen miettinyt, että kuinkahan paljon niiden karvojen siivoamisen eteen saa nähdäkään vaivaa. Ilmeisesti ihan kiitettävästi :)

  ReplyDelete
 2. Hyviä vinkkejä! :) Ite jos vieraissa käyn joilla koira niin inhottava nukkua niissä lakanoissa, kun täynnä karvoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskon! Voin vain kuvitella miltä tuntuu nukkua toisen koiran karvoja täynnä olevissa lakananoissa...

   Delete
 3. Toi vaahtomuovin palanen olikin ihan uus juttu, täytyy kokeilla! Meillä onneks chihuista ei lähde ihan järkkyä määrää karvaa, mutta nää vinkit oli kyllä silti tarpeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että löytyi uusi juttu! Onneksi noilla meidän koirilla on vain kaksi kertaa vuodessa karvanlähtöaika eikä sitä lähde jatkuvasti. Karvanlähdön aikaan tosin senkin edestä sitten ;)

   Delete
 4. Voi mikä söpöläinen sielä! Hyviä vinkkejä! :)

  ReplyDelete
 5. Pitääkin tsekata tuo Fuzz Killer heti huomenna! Kiitti vinkistä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä kestä! Toivottavasti se on hyvä :) Itselläni on ainakin isot odotukset sen toimivuudesta :)

   Delete