Suolavalaisin


Kotiin tuli taas yksi uusi langaton laite lisää, joka oli kylläkin kovin toivottu laite, sillä nyt voin kuunnella Spotifyta ja televisiota kaiuttimien kautta erinomaisella äänentoistolla. Kuitenkin sitäkin enemmän olen iloinen suolavalaisimesta, jonka sain vanhemmiltani. Heidän suolalamppu oli ilmeisesti hylätty kaappiin pölyttymään, joten parempi lampun on meillä olla, koska meillä se pääsee aktiiviseen käyttöön. Nyt meidänkin kotona on ionitasapaino vähän enemmän tasapainossa suolalampun ansiosta. Hieman minua mietityttää riittääkö tuo yksi lamppu tasapainottamaan kaikkia noita langattomia kaiuttimia, kuulokkeita ja mitä kaikkea lie tekniikkaa meillä onkaan (en ole ihan varma olenko edes tietoinen mitä kaikkea meiltä löytyy ;D). Olenkin vähän suunnitellut, että seuraavat kynttilät jotka ostan on suolakynttilöitä, vaikkei ne niin tehokkaita kuulemma olekaan kuin itse lamput. 


Luin jostain, että suolalamppuun kannattaa toisinaan suihkuttaa vähän vettä, jolloin se toimii tehokkaammin. En tiedä onko tämä totta ja kannattaako näin tosiaan tehdä (se on kuitenkin valaisin, joka toimii sähköllä), joten en ehkä kuitenkaan suosittele näin toimimaan ennen kuin varmistaa asian jostain luotettavammalta taholta. Mikäli tiedät asiasta varmempaa tietoa, niin ilmiannathan itsesi! 


Minullahan oli suunnitelmissa ostaa valkoinen suolavalaisin, joka natsaisi paremmin sisustukseen, sillä meillä ei juuri mitään punaista ole kotona. Tuon meillä olevan suolalampun punainen on kuitenkin  niin kauniin haalea ja murrettu punainen, lampun päällä ollessa jopa oranssi, joten se sopii ihan hyvin sisustukseen. En tiedä mistä johtuu, mutta tuo valaisin luo mielestäni kivan rauhallisen tunnelman lämpimällä valollaan, joka ei juurikaan valaise ympäristöä. Valaisin vain hehkuu. 

Meidän lamppu toimii usb-johdolla ja aina kun laitetaan televisioon virrat, myös lamppu syttyy sillä se on kytketty samaan katkaisijaan. Niinpä niinä iltoina kun katselen televisiota ja nautiskelen iltateetä, nautin samalla suolavalaisimen rauhallisesta lämmöstä olohuoneessa ja ionien tasapainosta kotona.

Tässäpä muuten oiva joululahjavinkki!
Suolavalaisimia ja -kynttilöitä myydään Hyvinvoinnin.fi-tavaratalossa.*sisältää affiliate-linkkejä.

8 comments

 1. Siis mun on pakko myöntää etten ennen ttä sinun postausta tiennyt yhtään ett tuolla suolalampulla on joku muukin ”merkitys” kuin vain lamppu😅

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahhah! Etkä varmasti ole ainoa. Minäkin tajusin vasta pari kuukautta sitten tämän valaisimen todellisen tarkoituksen :D

   Delete
 2. Kaunis lamppu. Pitäisi tutustua suolavalaisimiin paremmin, kuulostavat kiinnostavilta. 😊

  ReplyDelete
 3. Suolavalaisin on loistojuttu. Tyttöni käyttää ja hoitaa astmaansa myös tämän avulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa kuulla, että suolavaisimesta todella on apua.

   Delete
 4. Kiva tuo suolavalaisin. Olen joskus tuollaista meille halunnut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on yllättävän kaunis lamppu tuollaiseksi möykyksi :D

   Delete