Olohuoneen sisustus


Minä en pääse itseni kanssa yhteisymmärrykseen olohuoneen sisustuksesta, vaan veivaan ja vaihtelen mielipidettäni mielessäni päivästä riippuen. Koen, että olohuone on vielä keskeneräinen ja jotain sille tulisi tehdä. Se jotain vain vaihtelee joka päivä enkä osaa päättää mihin suuntaan lähden sisustusta viemään. Positiivista on kuitenkin se, että olohuoneessa on yksi seinä valmis ja se on tuo aiemminkin blogissa vilahtanut seinä, jossa televisio on nostettu seinälle ja Ikea Bestå-hylly kätkee sisälleen kirjat ja varastossa olevat koriste-esineet. 


Yksi seinä olohuoneessa on siis valmis, kolme seinää on keskeneräisiä. Yhdellä seinällä on parvekkeen ovi ja iso ikkuna, jonka edessä on toinen sohvista. Tuolle seinälle minun pitää päättää minkälaiset verhot hankitaan. Toisella seinällä on toinen sohva, joka on hieman isompi kuin ikkunan edessä oleva sohva. Sohvan vieressä on jalkalamppu ja tällä hetkellä taulu lattialla. Kolmannella keskeneräisellä seinällä on miehen työpiste, jonka hän itse haluaa sisustaa ja siihen en saa kuulemma koskea.Suurin ongelma minulla on tällä hetkellä värien suhteen. Alunperin suunnittelin maalaavani (kunhan porttikielto maalikauppaan päättyy) tuon ison sohvan takana olevan seinän jonkin väriseksi. Vaihtoehtoina oli lähinnä metsänvihreä tai murrettu sininen. Eilen kesken siivousta kuitenkin jäin miettimään, että haluanko kuitenkaan makuuhuoneeseen niin hallitsevaa väriä isolle seinälle? Entä jos kuitenkin pitäisin seinät valkoisena ja toisin väriä sisustukseen ainoastaan tekstiileillä, sillä niilläkin saa vaihdettua ilmettä todella paljon. Tällöin voisin vaihdella värejä vuoden aikojen mukaan ja esimerkiksi talvella sisustus voisi olla vaaleaa ja rauhallista, kun taas kesällä räväkämpää ja värikästä. Toisaalta taas mieleni huutaa värejä, särmää ja kontrasteja myös tähän huoneeseen.

Vinkkejä ja mielipiteitä otetaan vastaan! Olen nyt ihan jumissa omien ajatusteni kanssa mitä olohuoneelle pitäisi tehdä...


P.S. Meillä ei edelleenkään ole valkoista sohvaa, vaan heitin pellavakankaan sohvan päälle suojaamaan sohvaa rapatassuilta lauantain rapaisen lenkin päätteeksi. Valkoinen ei ollut paras väri kankaalle, mutta kaikki muut sohvan suojaksi soveltuvat kankaat olivat pesussa, joten tällä mentiin. Voin kertoa, että kangas ei ole enää valkoinen, vaikka pyyhkäisinkin tassut sisälle tultua :D 

8 comments

 1. En osaa neuvoa toisia sisustamaan kun itse en sisusta ja jos jotain kotiini laitan niin teen sen itse tai haen ilmaisosastolta :) Kivalta näyttää olohuoneesi.

  ReplyDelete
 2. Näiden kuvien perusteella näyttää todella tasapainoiselta ja harmoniselta olohuoneelta. Samaistun kuitenkin tuohon tunteeseen, että jotain puuttuu tai pitäisi tehdä toisin. Toivottavasti keksit ratkaisun pulmaasi :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos :) Eiköhän tässä ajan kanssa jonkinlaiseen ratkaisuun päädytä :)

  ReplyDelete
 4. Itse luotan sisustamisessa valkoisiin seiniin ja tekstiileillä ym. vaihtelun tuomiseen, joten samaa tietysti suosittelisin sullekin. :D Nykyään on niin monenlaista sisustusjuttua, tekstiilien lisäksi esimerkiksi värikkäillä sisustustauluilla voi tuoda huoneeseen helposti lisää särmää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Kiitos suosituksesta :) Taidan tosiaan kallistua juurikin tuohon, että seinät on valkoiset ja tekstiileillä plus muilla sisustuselementeillä tuon väriä ja särmää tarvittaessa sisustukseen. Luulen, että se on paras ratkaisu :)

   Delete