Viherkasvien kasvukauden päätös
Huomenna on 20.10.2017. Päivä, jonka on laskettu olevan keskiarvona viherkasvien kasvukauden päättymispäivän. Oikeasti kasvukauden alkamis- ja päättymispäivä vaihtelee vuosittain, mutta mikäli haluat pelata varman päälle ja noudattaa laskettua keskiarvoa kasvukauden päättymiselle tänään on viimeinen hetki antaa kukille ja kasveille lannoitetta. Joten vielä ehtii!

Viherkasvien hoito kasvukauden päätyttyä on helppoa. Tällöin tulee vähentää kastelua, antaa kukille kaikki mahdollinen valo mitä luontoäiti meille tarjoaa sekä lisätä hieman merileväuutetta kasteluveteen. Silloin tällöin kannattaa kiikuttaa kukat suihkuun, jolloin viherkasvien lehdistä saa samalla mahdolliset pölyt huuhdeltua suihkuttamalla. Lehtiä voi myös pyyhkäistä kostealla liinalla, sillä pölykerroksen pyyhkiminen kasvin lehdeltä piristää kasvia. Viimalle arat kasvit, kuten esimerkiksi peikonlehti on, kannattaa pitää kaukana vetävistä ikkunoista ja asettaa ne mahdollisimman valoisaan paikkaan kotona, jossa ei vedä.


Näillä vinkeillä pitäisi viherkasvien pysyä hengissä pimeän talven yli. Minulle suurin ongelma kasvukauden päätyttyä on malttaa kastelematta kasveja liikaa, mutta jos tällä kertaa yrittäisin pitää kastelukannuni kurissa ja pyyhkiä ehkä vain useammin kostealla liinalla kasvin lehtiä.

No comments