Tonfisk Design

Kahvi on minulle elinehto, että saan silmät auki aamuisin ja jaksan ahkerasti pitkin päivää. Ilman aamukahvia olen kuin kiukkuinen ampiainen. Juon siis itseni mukavaksi joka aamu herkullisella vastapaahdetulla kahvilla ja tilkkasella kauramaitoa. Rakkaudesta kahviin hankimme  kesällä tosiaan automaattisen Jura A7-kahvikoneen ja vaikka tuo ostos oli kallis, on se ollut joka sentin arvoinen.

Meidän kahviastiasto on ollut hyvin hajanainen koostuen lähinnä Iittalan eri  sarjan mukeista. En ole ikinä harrastanut yhteinäisen astiaston keräämistä, vaan olen ostanut aina nätin mukin sellaisen löydettyäni ja tarvittuani. Keittiöremontin yhteydessä päätimme yhtenäistää astiastoa, mutta valikoimaa on niin paljon, että emme osanneet päättää minkä sarjan malliin kallistuisimme. Meidän piti päättää laittaisimmeko koko astiaston uusiksi lautasia myöten vai pitäisimmekö vanhat lautaset ja uusisimme ainostaan kahvikupit näin alkuun. 

Muutama viikko takaperin Kaapelilla järjestetyssä Design Marketissa vietimme eniten aikaa turkulaisen Tonfisk-muotoilijan kojulla. Tuon Design Marketin jälkeen surffailimme Tonfiskin verkkosivuille ja bongasin sieltä täydelliset lattemukit meille. Nuo mukit nähtyäni Tonfiskin verkkosivuilla muistin ihailleeni tätä astiastoa edellisenä vuonna Turun Design Messuilla ja tajusin, että olin saanut viime vuonna joululahjaksi Tonfiskin Newton Milk & Sugar Setin. No, kun Turussa asuvat vanhempani soittivat kysyäkseen mitä haluaisin synttäri- ja remonttituparilahjaksi, minulla oli vastaus tällä kertaa valmiina: Tonfiskin lattekupit."Tonfisk Design perustettiin vuonna 1999 vastaiskuksi tylsille tuotteille ja kuluneille ideoille. Päämääränämme on ollut alusta asti, että laatua, käyttötarkoitusta ja estetiikkaa ei tarvitse uhrata voidakseen valmistaa ennennäkemättömiä ja kestäviä ratkaisuja. "
-Tonfisk Design.

Tonfiskin lattekupit on ollut meillä käytössä nyt pari viikkoa enkä ole muita kuppeja käyttänyt enää ollenkaan. Keraamiset osat kupista voi pestä astianpesukoneessa ja ne kestävät myös mikroa sekä uunia. Irroitettava puinen kädensija on käsitelty pellavaöljyllä ja sen voi tarvittaessa puhdistaa kostealla liinalla. Niistä maistuu tavallinen kahvi, latte ja tee todella hyvälle. Tonfiskin tuotteet valmistetaan Turussa ja itse herra muotoilija Brian Keaney on aikoinaan tullut  Irlannista Suomeen muotoilua opiskelemaan. Tonfiskin tuotteet on huomioitu kansainvälisessä lehdistössä ja onkin yksi arvostetuista skandinaavisista muotoilubrändeistä. 

Katselin myös sillä silmällä verkkosivuilla olevia viinilaseja ja mietin salaa mielessäni, kuinka hyvältä viini maistuisi noista laseista. Postaus sisältää affiliatelinkin.

No comments