sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Kiitollisuus.

Sisustushöperönä sitä aina miettii mitä seuraavaksi sisustaisi, remontoisi tai pitäisi hankkia tai tehdä. Tänään ei. Tänään istun alas ja katselen ympärilleni, olen kiitollinen tästä hetkestä ja kaikesta mitä ympärilläni on.

Ensinnäkin eniten kiitollinen olen meidän koko kodista ja ylipäätään siitä, että on katto päällä. Herkistyn usein uutisia tai ajankohtaisia ohjelmia katsoessani ja pohdin miten ihmiset oikeasti pärjäävät. Välillä vietän unettomia öitä miettien uutisista näkemiäni asioita. Viime aikoina olen pohtinut paljon jatkuvan vesisateen, tuulen ja kylmän ilman riepotellessa kärsivällisyyttä Suomessa asuvia kodittomia ihmisiä. Kävelen töihin päivittäin kodittomien yökeskuksen ohi enkä voi olla miettimättä kuinka heitä voisi auttaa. Myös Enbuske, Veitola & Salminen-ohjelmassa haastateltiin torstaina homeen takia kodittomaksi jäänyttä naista ja hän kertoi, että heitäkin on yli 20.000 henkilöä! Iltalenkit pimeässä, kylmässä ilmassa ja kaatosateessa on aika naurettavan pieni kärsimys kodittomien oloihin verrattuna, kun lenkin jälkeen pääsen lämpimään kotiin viltin alle juomaan kuuma teetä ja lämmittelemään. 

Rakastan meidän uutta keittiötä! Kokkaus on saanut ihan uuden ulottuvuuden keittiöremontin myötä. Ennen minua ei oikein kiinnostanut kokata eikä leipoa tai ylipäätään oleskella keittiössä sen ollessa ergonomisesti surkea ja uunin toimiessa miten sattuu. Myös tiskikoneen puuttumisella oli osuutta asiaan, mutta nyt on asiat toisin. Kannatti säästää ja suunnitella mieleinen keittiö. Siellä istuskellaan nykyisin usein ja valmisruoat on vaihtunut itse tehtyihin laadukkaista ruoka-aineista tehtyihin herkullisiin ruokiin. 

Olohuoneen petroolin värinen tehosteseinä, House Doctorin Note-valaisimet ja Paavo Tynellin kattovalaisin luovat makuuhuoneeseen ihanan värikkään ja samalla tyylikkään retromodernin yhdistelmän. Rakastan valaisimieni vihreää ja kuparin värin yhdistelmää, jonka petroolin värinen seinä yhdistää täydelliseksi kokonaisuudeksi. Sänky on minun kirjojen lukupaikka ja Note-valaisimien lämpimässä valossa on hyvä uppoutua kirjojen mukana toiseen maailmaan. Tuo väriyhdistelmä luo makuuhuoneeseen ihanan harmonisen ja lämpimän tunnelman. Juuri sellaisen mikä viihtyisässä makuuhuoneessa mielestäni tuleekin olla.
Mittatilaustyönä tilatut liukuovikaapit. Liukuovikaapit oli meidän remontin hankalin osuus. Meillä kesti todella kauan löytää mieleinen yhdistelmä eikä siinä lopulta ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata ne mittatilaustyönä, jonka vuoksi ne oli kalliimmat kuin olimme alunperin niihin varanneet rahaa. Kuitenkin nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen pakko myöntää, että päätös oli oikea. Liukuovikaapit säästävät niin paljon tilaa ja erityisesti valkoinen lasiovi tuo oman lisänsä tyylikkyydestä kodin yleisilmeeseen. Toimivat kaapit tuovat iloa elämääni myös sen vuoksi, että tykkään järjestellä ja pitää vaatteet ja tavarat kauniisti järjestyksessä omilla paikoillaan.

Televisio seinällä, mustaksi maalattu taustaseinä ja Ikea Bestå-kaappikokonaisuus. Erityisesti pimeinä iltoina televisiota kynttilän valossa katsellessa television takana oleva mustaksi maalattu seinä korostaa television näkymää. Televisio nostettiin seinälle, että saatiin se oikealle korkeudelle eikä tarvitse pelätä, että koirat tönäisee sen vahingossakaan televisiotasolta alas. Jäbillä on tapana vähän innostua, vaikka pääosin me hoidetaan riehumiset ulkona, mutta koskaan ei voi olla liian varma. Ikean Bestå-kokonaisuus puolestaan imaisee sisäänsä kaikki paperit ja muut kaapistoihin piilotettavat tavarat ja helpottaa minun pölyjen pyyhkimisurakkaa. Hyllykkö toimii myös minun kukkatelineenäni, jossa iso peikonlehti ja lyyraviikuna pääsevät oikeuksiinsa. 

Vinyylikorkkilattia ei ollut halvimmasta päästä, mutta joka sentin arvoinen! Rakastan lattiamme lankkukuviota ja väriä, mutta rakastan myös sitä kuinka helppohoitoinen ja lämmin se on varpaiden alla. Näin rapakelien ollessa päällä lattian saa nopeasti pyyhkäistyä märällä rievulla puhtaaksi eikä se hätkähdä kosteudesta eikä naarmunnu koirien kynsistä. Suosittelen vinyylikorkkilattiaa erityisesti lemmikotitalouksiin, mutta samalla myös ihan jokaiseen kotitalouteen mikäli helppohoitoinen ja tyylikäs lattiamateriaali on hankintalistalla.Lamput. Lamppufriikkinä rakastan meidän valaisimia. Mainitsinkin jo aiemmin House Doctorin Note-valaisimet ja Paavo Tynellin kattovalaisimen, mutta rakastan yli kaiken myös meidän keittiössä olevaa Tom Dixonin kattovalaisinta sekä eteisessä olevaa Frandsen Cohen XL-valaisinta. 

Nyt kun mietin mistä kaikesta olen kiitollinen kotona, niin voisin jatkaa listaa loputtomiin. Edellä mainittujen lisäksi olen kiitollinen vanhasta lipastosta keittiöstä, eteisen Hayn tuolista ja lasitetusta parvekkeesta. Olen kiitollinen kodista hyvällä alueella meren ja luonnon läheisyydessä kymmenen minuutin päässä Helsingin keskustasta. Vaikka suunnitelmia on paljon kodin sisustuksen suhteen edelleenkin (ja varmaan aina), kotona on asiat aika hitsin hyvin tässä ja nyt.
Tiesittekö, että Oscar puheen pituus saa olla vain 45 sekunttia? Minä olen juuri sellainen, että kun pääsisin vauhtiin kiittelyssä, niin 45 triplaantuisi helposti eikä loppua näkyisi ennen kuin joku tulisi ja tönäisisi minut pois lavalta tai sulkisi mikrofonin. Tähän loppuun haluan kuitenkin vielä mainita, että olen todella kiitollinen siitä kuinka blogini kävijämäärät on viimeisen kuukauden aikana kasvaneet samoin kuin Facebookin tykkääjämäärät. Sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat ja ihanan leppoisaa sunnuntaita kaikille! 

Mistä sinä olet kiitollinen tässä ja nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti