Kätevä säilytysratkaisu keittiöönKeittiössä kaiken a ja o on keittiön toimivuus, mutta toki myös tyylikkyys. Remonttia suunnitellessa teimme päätöksen, että emme laita toiselle keittiön seinälle ollenkaan yläkaappeja. Päädyimme yläkaapittomaan keittiönseinään puhtaasti siitä syystä, että yläkaapiton keittiö mielestäni tyylikkäämpi ja tekee keittiöstä tilavamman oloinen. Tuolla seinällä on ainoastaan lieden päällä näyttävä aktiivihiilellä toimiva liesituuletin ja laatat seinässä tiililadonnalla. 

Koska meillä ei ole yläkaappeja lieden yläpuolella, niin käytännössä meidän kokkaustarvikkeet ovat kivitason alla olevissa vetolaatikoissa. Halusin kuitenkin keittiön tasolle asetella kokkauksessa tarvittavat ruokaöljyt, jotta ne on helppo ja nopea napata käteen ruokaa laittaessa. Pidimme näitä oliivi-, rypsi- ja kookosöljyjä ihan vain keittiön tasolla, mutta siitä ne lähtivät aina seilaamaan ympäri keittiötasoa eikä muistettu laittaa niitä koskaan takaisin paikoilleen. Niinpä päätimme ostaa keittiön tasolle puiset laatikot, joihin laitetaan nuo putelit. Netistä löytyi suomalainen yritys nimeltä Laatikkokauppa, josta voi tilata erikokoisia, -värisiä ja mallisia puulaatikoita. 

Tilasimme kolme tummanruskeaa puulaatikkoa sekä keittiön Hamam-pyyhkeen Laatikkokaupasta. Tummanruskea laatikko ei kuitenkaan ollut ihan sen värinen tummanruskea kuin olisimme halunneet, joten maalasimme ylimääräisellä mustalla maalilla laatikot mustiksi. Nyt meidän ruokaöljyt on kaikki noissa mustissa puulaatikoissa  keittiön tasolla ja siellä ne pysyvät järjestyksessä eikä lähde seilaamaan ympäri keittiötä. Mikäli pullot halutaan piiloon kokonaan, on nuo puulaatikot helppo nostaa ja siirtää keittiön alalaatikoihin piiloon.

Tilasimme samalla kertaa myös nahkaisia hyllynpidikkeitä, sillä aiomme laittaa keittiön seinälle lipaston ylle pari lautaa roikkumaan noista nahkaremmeistä. En tiedä mikä ajatuskatkos meille tuli, kun emme tilanneet samalla tilauksella itse hyllylevyjä.  Laatikkokaupalla on näköjään myymälä Tapanilassa, joten taidan käydä joku päivä ihan paikan päällä putiikista ostamassa nuo levyt. 


Töissä tuli puhetta viime viikolla parin työkaverin kanssa katosta roikkuvasta vaaterekistä. Vinkkasin heillekin, että tuolta Laatikkokaupasta saa puisia vaatetankoja nahkaremmeihin roikkumaan ja tietenkin itse nahkaremmejä. Käsittääkseni heiltä voi myös tilata monipuolisesti omilla mitoilla tuotteita, mikäli valmiista valikoimasta ei oikean kokoista tuotetta löydy. 

4 comments

 1. Ei vitsi tämä postaus oli ihan pelastus! Olen ihan super pitkään etsinyt puista tarjotinta ja laatikkoa, nyt tuolta laatikkokaupasta löytyivät juuri mieluisat!

  ReplyDelete
 2. Have you ever thought about adding a little
  bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all.
  But think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, "pop"!
  Your content is excellent but with pics and video clips, this website could definitely be one of the greatest in its field.
  Very good blog!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you for your feedback! To be honest, I haven't thought about adding video clips, because that is something that I'm not so familiar with. But this idea is definitely something to think about. Maybe I should study how to make great video clips. Have a nice day!

   Delete