Interior. Lifestyle.

Sunday, August 13, 2017

Kirpputorilöytö


Kävin tänään Espoon Ikeassa palauttamassa pari Lack-hyllyä, jotka ei löytäneetkään paikkaa meiltä. Onneksi hamstrasin remontin aikana kaikki kuitit talteen ja sieltä löytyi myös kuitit kesäkuusta siltä ajalta, jolloin ostettiin nuo hyllyt.  Ikeassa on 90 päivän vaihto- ja palautusoikeus, joten ihan vinkkinä ne kuitit kannattaa säästää jos mieli muuttuukin ostosten suhteen.

Ikeassa kävin  myös haistelemassa sisustuksen syksyisiä tuulia, joita siellä jo pikkuhiljaa alkoi olla näkyvissä. Positiivista oli, että värit (erityisesti tummansininen ja vihreä) on valtaamassa Ikean sisustusinspiraatiokerroksen. Tästä väri-iloittelusta inspiroituneena suuntasin Ikean jälkeen rautakauppaan hakemaan muutaman ruuvin ja siinä samalla reissulla pistäydyin viereisellä kirpparilla. Siellä silmiini sattui kuvassa näkyvä sininen kynttilänjalka. Tuo puusta valmistettu kynttilänjalka ei maksanut kuin pari euroa, joten nappasin sen samantien mukaan. Ehkä Ikeasta saatu inspiraatio siniseen sisustuksessa vaikutti myös tähän ostopäätökseen sekä eilinen Helsinkiä riepotellut myrsky, jolloin ymmärsin syksyn ja kynttiläkauden olevan ihan nurkan takana.

Mietin Espoosta kotiin ajaessa, että aikoinaan Lahdessa asuessani meillä oli tyttökavereiden kanssa perinteenä käydä sunnuntaikävelyllä muutaman kilometrin päässä keskustasta olevalla kirpparilla. Aina ei tietenkään välttämättä mitään löydetty, mutta oli kivaa kävellä, juoruta ja rupatella viikon kuulumiset ja samalla etsiä, jos löytyisi edullisesti jotain kivaa. Tuo tapa on jäänyt Helsinkiin muuton jälkeen, mutta voisin ottaa uudelleen tavaksi nuo sunnuntaikirpparit. 


Tänäänkin tuolla kirpparilla joku mies löysi myytävänä olevan pianon nurkkauksesta ja ryhtyi soittamaan sitä. Minä katselin samalla viereisessä nurkkauksessa myynnissä olevia tauluja. Olo oli kuin olisin ollut taidenäyttelyssä enkä voinut muuta kuin hymyillä. Vain skumppalasi puuttui kädestä. 

LEAVE A COMMENT

  1. Kirpparikierrokset on kivaa huvia, vaikka ei mitään löytyisikään. Hyvä löytö tuo kynttilänjalka. Täällä ei eilen myrskynnyt ollenkaan, siellä sitten olikin vähän hurjempi myrsky. Jotenkin on kyllä jo tosi syksyiset illat, vaikka vielä saisi kesä jatkua... Kynttilät ja viltit ja muut syksyiset jutut alkaa taas kiinnostella. Kivaa uutta viikkoa Anu. :)

    ReplyDelete
    Replies

    1. Tiedätkö siskoni laittoi viestiä, että hänellä on samoja kynttilänjalkoja kaapin perukoilla käyttämättömän ja saan ne! Minun kokoelma kasvoi samantien, kunhan käyn vain Turusta hakemassa ne ensin. Hassu sattuma. Juu täällä oli ihan todella hurja myrsky ja tänään lenkillä jouduttiin koirien kanssa hyppimään puiden yli, kun ei palomiehet olleet ehtineet kaikkia kaatuneita puita vielä siihen mennessä raivata. Luontoäiti pisti kyllä parastaan… Katselin tänään meidän pihassa olevia pihlajia ja niissä alkaa jo olla marjoja. Sieltä se syksy vaan tulee haluttiin tai ei :) Kivaa uutta viikkoa myös sinulle!

      Delete