Jura A7-kahvikeskus.


Päätettiin palkita itsemme kunnon kahvikoneella, kun selvittiin järjissämme keittiöremontin ajan ja päädyimme ostamaan Stockmannilta valkoisen Jura A7-kahvikeskuksen. Kallishan se oli kuin mikäkin, mutta kyllä se tekee niin hyvää kahviakin, että hinta unohtuu kun saa aamukahvin nappia painamalla tuoreista pavuista paahdettuna. Jura A7:ssa on valittavana kahdeksan eri uuttotasoa  sekä sillä saa maitovaahton automatiikan avulla nopeasti ja helposti. Kahvin lämpötilaa ja vahvuutta voi säätää oman mieltymyksensä mukaan.

Meillä ei ole kovinkaan paljon kokemusta kahvikoneista entuudestaan ja mietittiin ja etsiskeltiin pitkään meille sopivaa konetta. Niin sanottua kapselikonetta emme halunneet ja mietittiin huolellisesti puoliautomaatin ja täysautomaattikahvikoneen välillä. Lopulta täysautomaatti vei voiton, sillä onhan se paljon helpompi ja nopeampi käyttää. Varsinkin arkiaamuisin ei välttämättä jaksa juuri muuta tehdä kuin painaa nappia, että saa kahvia. Minulla oli aiemmin aina tapana ladata arkisin edellisenä iltana tavallinen kahvinkeitin valmiiksi aamua varten. Kahvikoneessa on vähän sama periaate; iltaisin putsataan kone ja aamulla kahvin saa (paahdettuna) nappia painamalla.

Kahvikoneen ostettuamme tajusimme, että meidänhän pitää ostaa kahvipapuja. Ostettiin sitten kaupasta Punavuoressa sijaitsevan pienpaahtimon Kaffa Roasteryn papuja, sillä ei oikein tiedetty muista pavuista juuri mitään. Kaffa Roasteryn pavut on ainoat entuudestaan tutut kahvipavut, joten se oli melko turvallinen, varma ja hyvä valinta.

Ainakin meidän kahvinnälkään tämä Juran A7 on varsin kelpo vehje ja kaikki, jotka meillä on kahvilla käynyt tämän laitteen hankkimisen jälkeen, on todennut, että onpa hyvää kahvia. Sitä samaa olen itsekin toistellut jokaisen kahvikupin jälkeen.

No comments