Eteisen uusi valaisin

 Viime viikon lauantaina käytiin Stockan viidennessä kerroksessa pyörimässä ja eksyttiin ihan vahingossa valaisinosastolle. Sieltä löydettiin -60% alelaari, josta kotiutettiin Frandsen Cohen XL-valaisin (32 cm) eteiseen petroolin värisenä. Näitä valaisimia oli myös muun värisiä, mutta päädyimme petrooliin, sillä tässä remontin yhteydessä maalattiin makuuhuoneen tehosteseinä petroolin väriseksi. Myös tuo tehosteseinä näkyy sisään tultaessa heti (oikealle katsottaessa), joten nämä kaksi tilaa yhdistyvät kivasti värimaailmaltaan nyt. Frandsenin valaisin oli täysin heräteostos, mitä en ole pitkään aikaan harrastanutkaan. Perustelin miehelle tätä ostosta sijoituksena; merkkivalaisin 60 % alennuksella!

Poistimme remontissa makuuhuoneen ja eteisenä välisen oviaukon, joten tuo oviaukko on tosi iso tällä hetkellä. Tuohon oviaukkoon on tarkoitus asentaa vielä liukuovi, mutta siitä lisää myöhemmin. Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata, että myös keittiön ja eteisen oviaukosta poistimme oven. Nämä ovien poistot tuo todella paljon avaruutta ja lisää tilan tuntua. Kesäkuussa, kun laitamme olohuoneen lattian, poistamme myös olohuoneesta oven ja oviaukon. Asuntomme on 70-luvulla rakennettu ja jokaisen oviaukon yläpuolella oli tuollainen ikkuna. En oikein pitänyt niistä, eikä me ovia tarvita muutenkaan kuin makuuhuoneessa, niin pois vaan. Vessassa tuo oven yläpuolella oleva ikkuna on kätevä, sillä se tuo päivänvaloa kylpyhuoneeseen ja ulkopuolella näkee valoista, jos joku on kylpyhuoneessa. 

Kuten yllä olevista kuvista näkee, meillä ei ole eteisessä tällä hetkellä kaappeja ollenkaan. Ei ole myöskään makuuhuoneessa, vaan vaatteet on lipastossa ja jätesäkeissä. Ensi lauantaina mennään etsimään eteiseen ja makuuhuoneeseen kaappeja alan yrityksistä. Toivottavasti löytyy mieleiset!

2 comments