Remontti lähestyy, sotku lisääntyy


Tässä tulisi hieman fiiliksiä ja tapahtumia remonttia edeltävältä ajalta.

Tällä viikolla lattiamateriaali saapui meille jo hyvissä ajoin ennen remonttia. Meille tulee vielä listat kotiinkuljetuksella myöhemmin ja tietenkin keittiökalusteet kodinkoneineen. Eilen käytiin hakemassa Värisilmästä muita remonttiin tarvittavia tuotteita, kuten maalia, laatat, saumausaineet jne. Samalla reissulla käytiin Espoon Ikeassa hakemassa verhotankoja, uusia mattoja, taulukehyksiä ja pahvilaatikoita keittiön tyhjennystä varten. Ikeassa katseltiin samalla vaatekaappeja ja alustavasti suunniteltiin, että otetaan makuuhuoneeseen vaatekaapiksi Ikeasta liukuovelliset kaapit valkokiilto-ovilla. Mietittiin myös miten noissa Ikean vaatekaapeissa led-valo toimii. Onko se sähköverkkoon kytketty vai toimiiko paristoilla? Paikalla ei ollut yhtään myyjä vapaana, joten ei voitu kysyä asiasta. Täytyy vielä se selvittää, ennen lopullista päätöstä mistä ostamme vaatesäilytyksen.

Ikeasta ostettiin Morum-matto käytävämatoksi ja olisimme ostaneet samaa sarjaa olevan isomman maton myös keittiöön ruokapöydän alle. Katsellessani tulevan keittiön mattomme mallikappaletta, vanhempi rouva tuli juttelemaan ja kehui tuota mattoa maasta taivaisiin. Hän kertoi, että se on tosi helppo pitää puhtaana ja että hänellä on koira, josta irtoaa karvaa, niin tämä matto on ihan täydellinen koiratalouteen. Kiitimme vinkistä ja sanoimme, että meilläkin on kaksi koiraa, että hyvä tietää tämän maton olevan kätevä kodissa, jossa on koiria. Käänsin selkäni hetkeksi ja tämä rouva nappasi viimeisen kappaleen tuota mattoa kainaloonsa ja kipitti kassalle. Siinä vaiheessa harmitti ja nauratti samaan aikaan. Löysin myyjän matto-osastolta ja hän tarkisti onko tuota mattoa enää varastossa. Ei tietenkään ollut eikä hän voinut mallikappaletta meille myydä, sillä tuota mattoa on kuulemma tulossa (ei tosin osannut sanoa milloin). Eli uusi reissu mattokaupoille Ikeaan on tiedossa taas, ellei tilata mattoa nettikaupasta. Tai sitten pitää ajaa Vantaan Ikeaan tarkistamaan löytyyko sieltä.

Kaikki remonttitarvikkeet on laitettu remonttia odottamaan olohuoneen nurkaan ja lattiamateriaalit ”piiloon” toisen sohvan taakse. Tänään on projektina tyhjentää keittiötä pahvilaatikoihin jo. Ainakin ne sellaiset tavarat, joita emme ensi viikolla tarvitse. Jotenkin nyt kun kaikki remonttitavarat on tuotu sisälle, niin koti tuntuu kamalan sotkuiselta eikä oikein viitsi edes siivota tai sisustaa pääsiäistä kotiin. No eipä tämän tavarasotkun keskellä eletä kuin viikko ja sitten eletäänkin remonttisotkun keskellä. Tässä tulee kivasti käytyä kaikki tavarat läpi, vähän samalla tavalla kuin muutossakin, ja vietyä ylimääräiset tai itselle turhat tavarat kierrätykseen. 


Ajattelin ottaa vielä kunnon kuvat tästä meidän nykyisestä retrokeittiöstä ennen kuin se puretaan maan tasalle. Voidaan sitten myöhemmin muistella (ja kauhistella) minkälaisen keittiön kanssa olemme eläneet pari vuotta ;) 

No comments