En tiskaa enää kauanUpotan kylmät sormet kuumaan tiskiveteen ja lasken päiviä, kun ei enää tarvitse tiskata. Kun ostettiin tämä asunto, kauhistuin ajatusta, että joutuu taas tiskaamaan. Nyt lasken päiviä tiskikoneen saapumiseen. Huomenna meille vahvistuu remontin aikataulu ihan virallisesti, mutta voin jo paljastaa teille, että meidän suunnitelmissa on remontin alkavan heti pääsiäisen jälkeen. Nyt siis odotamme vain vahvistusta aikataululle remonttimieheltä.

Vältyimme asbestikartoitukselta ja sitä seuranneelta mahdolliselta remontilta sillä, että emme pura keittiön vanhoja kaakeleita irti, vaan asennamme keittiönseiniin uudet seinät kipsilevyllä. Kipsilevyillä vältytään myös betoniseinän koolaukselta sähkötöitä ajatellen. Lisäksi aiomme laittaa uuden vinyylikorkkilankun nykyisen mosaiikkiparketin päälle, sillä nykyinen parketti on tosiaan liimattu betonilattiaan kiinni. Uudet kipsilevyseinät saadaan keittiöön asennettuina asbestikartoituksen hinnalla, joten päätimme pelata varman päälle ja hyväksyä tämän idean. Todennäköisesti meillä nimittäin on asbestia, sillä juuri vuonna 1975 on käytetty asbestia todella paljon rakennusmateriaaleissa eikä asbestipurku ole mitään halpaa lystiä. 

Olemme käyneet myös valitsemassa kaakelit, saumausaineet, jalkalistat ja seinämaalit sekä pyytäneet tarjouksen uusista makuuhuoneen vaatekaapeista, eteisen kaapista sekä liukuovesta makuuhuoneen oviaukkoon. Muutama mitta pitää vielä tänään ottaa ja ensi viikolla päättää mitkä kaapit valitaan ja teetetetäänkö samalla liukuovi makkariin. Makuuhuoneen turkoosi seinä vaihtuu samassa remonttihuumassa, sillä kaipaan tuohon seinään jo vähän vaihtelua väriin, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Nyt meillä on siis tiukka shoppailukielto päällä, mutta siitä huolimatta en voinut vastustaa Per Manningin A man Does Things-julistetta. Ostin sen salaa, mutta onneksi mieskin siihen tykästyi. En vielä laita tuota taulua seinälle, vaan odotan remontin loppua, joten siihen saakka se saa olla vanhan lipaston päällä odottamassa lopullista paikkaansa. 

No comments