Asbestikartoitus


Viimeiset pari viikkoa ollaan nyt ihan urakalla suunniteltu tulevaa remonttia ja päätetty vielä kilpailuttaa keittiöremonttipaketin ostoa. Jotenkin tuntuu olevan kauheasti muistettavaa, mietittävää ja päätettävää, että koko ajan on semmoinen olo kuin jotain olisi unohtunut. Eilen tosin muistin töistä lähtiessäni, että meillehän on taas tulossa yksi keittiösuunnittelija tuomaan tarjousta heti töiden jälkeen. Äkkiä tekstiviesti miehelle, että tulee heti kotiin, itse äkkiä kipinkapin kotiin, koirat pissalle, pikasiivous ja ovikello siinä jo soikin. Huh.

Keittiöremontin aikataulu lyötiin jo lukkoon ja päätettiin, että tehdään se toukokuun lopussa. Lattiamateriaali on valittu ja hyväksymistä sekä tilaamista vaille valmiina lattian ostopaikka ja -hinta on valittu. Eilen laitoin isännöitsijälle sähköpostia asbestikartoituksesta ja se pitää kuulemma tehdä. Eli se on seuraavana to-do-listalla ja pyysinkin jo tarjouksen Delete Finland Oy:ltä. Ilmeisesti sieltä tulee sitten sovittuna ajankohtana joku käymään, ottaa näytteitä, tutkii näytteet ja saadaan raportti onko asbestia vai ei. Jos on asbestia, niin itku pääsee. Jos ei, posautan skumppapullon auki. 

Yllä näkyvä kuva on pari vuotta vanha kännykällä räpsäisty kuva ajalta, kun oltiin juuri muutettu tähän asuntoon ja vanhat mummon kukkatapetit oli vielä seinässä. Välillä on mukava katsella vanhoja valokuvia ja muistella kuinka paljon ollaan tähän asuntoon jo kuitenkin tehty, vaikka vielä onkin paljon tekemättä. 


Onko sinulla kokemusta asbestikartoituksesta tai jopa suositella tähän firmaa pääkaupunkiseudulla? 

No comments