Pölykapina


Imurin käsikahva hajosi. Kriisin paikkahan siitä tuli, sillä kaksi koiraa (joilla tosin onneksi ei juuri nyt ole karvanlähtöaika) ja kaksi pölyä inhoavaa ihmistä kun joutuu viikon elämään ilman toimivaa imuria, alkaa hermot hieman lyömään kipinää. Tosin ei niillä kahdella karvaisella kaverilla, sillä heille riittää kun talon emäntä herää ajoissa aamulenkille ja ruoka on kupissa oikeaan aikaan. 

Meidän vanha hajonnut imuri oli Dyson, josta pidin sen pölypussittomuuden vuoksi. Jos minä en pidä pölystä, niin en tosiaankaan pidä pölypussien imuriin ostamisesta. Aina yhtä hankalaa, inhottavaa ja epämieluista terveisin "entinen elektroniikkakaupan myyjä". Niin, mitä hajonneen imurin tilalle? Rahaa pitäisi säästää vuosisadan remonttia varten, mutta pitäisi myös ostaa hyvä ja vähintään yhtä laadukas pölynimuri. Ellei laadukkaampi. Suunniteltiin jossain vaiheessa, että seuraava imuri meidän taloudessa tulisi olemaan Dysonin Cinetic Big Ball Animalpro. Muuten hyvä idea, mutta tuo kyseinen imuri maksaa 600 € ja just nyt tällä hetkellä siihen ei ole varaa.


Pikaisella nettisurffaamisella ongelmaan löytyi ratkaisu ja ratkaisun nimi on Allergiakauppa. Siellä myydään varaosia Dysonin imureihin, joten sen pidempään aikaa tuhlaamatta pistettiin tilaukseen uusi käsikahva vanhaan imuriin. Samalla tilauksella päätettiin duunata vanhaa Dysonia astetta paremmaksi ja tilattiin siihen turbiinisulake, joka sopii erinomaisesti juuri lemmikkien karvojen imurointiin. Eiköhän me näillä varaosilla selvitä vanhan Dysonin kanssa vielä muutama vuosi, jos vain vanhassa moottori jaksaa pelittää. Nyt vain odotellaan lähetystä saapuvaksi ja kaivetaan sukkapuikot ja -langat esiin odotellessa. 

No comments