Kodin kasvien pitäminen hengissä talven yliSyksyn pimeys on tullut arkeemme (kuulostaapa dramaattiselta :D), joten nyt on korkea aika verestää muistia millä saa kodin kasvit pysymään hengissä talven yli, ettei keväällä tarvitse ostaa kaikkia kukkia uusiksi.
  1. Aseta kasvit ikkunan eteen, vedä verhot syrjään ja anna kasvien nauttia kaikesta päivänvalosta mitä luonto tällä hetkellä pystyy tarjoamaan. Tai jos naapurin ikkuna on heti pihan parkkipaikan toisella puolella etkä halua naapurin kuikuilevan sisälle kotiisi, käännä sälekaihtimet niin, että valo pääsee kuitenkin kukkien luo. 
  2. Muista kuitenkin, ettet laita kukkia kuumien patterien päälle tai heti ikkunan ääreen. Kylmät, vetoisat ikkunat ja kuuma patteri on varma tapa pistää arka kukka kärsimään.
  3. Älä kastele liikaa. Suihkuttele kasveja sumupullolla silloin tällöin. 
  4. Lisää merileväuutetta kastelu- ja/tai sumutteluveteen. Merileväuute tasapainottaa ravinteidenottoa ja lisää näin kukkien elinvoimaisuutta pitkän ja pimeän talven yli.
  5. Odota suosiolla kevääseen, ennen kuin vaihdat kukalle multia tai uutta ruukkua. Anna kukan rauhassa ottaa iisimmin talven yli. 

No comments