Sisustusshoppailua netissä


Internet on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia sisustuskauppoja. Tällä hetkellä ehdottomasti lempinettikaupat on Urban Outfitters, Dustydeco ja Grandpa. Dusty Decon ja Grandpan kivijalkaliikkeet löytyy Tukholmasta ja Urban Outfittersin liikkeitä löytyy useammasta maasta. Harva se päivä käyn ihastelemassa ja fiilistelemässä näiden nettikauppojen tuotteita. Dustydecossa on upeita vintagekalusteita, joita ei ihan joka päivä vastaan tule. Grandpassa puolestaan on monipuolisempi tarjonta, sillä siellä myydään vintagen lisäksi suoraan tehtaalta tullutta uutta tavaraa (ja vaatteita). Urban Outfittersin voisin ostaa tyhjäksi ihan muuten vain.

Nettiostoksia tehdessä on kuitenkin hyvä olla huolellinen jo ostopäätöstä tehdessä. Mikäli nettikauppa ei ole ennestään tuttu, kannattaa googlettaa firma sekä kysyä muiden kokemuksia kyseistä liikkeestä. Toimitusehdot kannattaa tarkistaa myös aina ennen tilauksen tekoa. Toimitetaanko tuote varmasti kotiovelle saakka vai tuleeko se noutaa itse sovitusta toimipisteestä? Pienet tuotteet on toki helppo käydä itse hakemassa, mutta esimerkiksi lipaston noutaminen ilman autoa on huomattavasti hankalampaa. 

Ennen tilauksen loppuun viemistä kannattaa myös tarkistaa vaihto- ja palautusehdot sekä tuotteen kokonaishinta. Tarkasta siis kuinka paljon on toimituskulut ja tuleeko tuotteesta maksaa veroja ja tullimaksuja (EU:n ulkopuolelta tilatessa). Säilytä saamasi tilausvahvistus ja muut mahdolliset viestit nettikaupasta varmuuden vuoksi.

Itse maksu kannattaa maksaa luottokortilla, sillä se on melkein ainoa keino saada maksu helposti peruttua varsinkin jos firma menee konkurssiin ennen kuin saat tuotteet itsellesi. Nettikaupoissa EU:n alueella on 14 vuorokauden peruutusaika, joten jos tulet katumapäälle voit tuotteet palauttaa kahden viikon sisällä saatuasi tuotteen.


Kuvat: Urban Outfitters.

2 comments

  1. Urban outfitters myös minulle tuttu (samoin fiilis tuosta "voisin tilata kaiken"), nuo muut olivatkin viraita, kiitos vinkeistä, pitää tutustua niihin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä mitään! Kiva, jos vinkeistä oli hyötyä :)

      Delete