Modernisti retro?


Kuulun Facebookissa pariin erilaiseen sisustusryhmään, joissa sisustukseen hurahtaneet ihmiset jakavat vinkkejä, kokemuksia, inspiraatiota ja kannustusta toistensa ideoille sisustuksen saralla. Pientä soraääntä on joissakin ryhmissä kuitenkin ollut havaittavissa. Makuasiat on makuasioita ja niistä tuskin kukaan jaksaa kinata, mutta pintaan on noussut useastikin kysymys: "miksi joku kuuluu tiettyyn sisustusryhmään, jos hänen oma sisustuksensa ei ole juuri sitä missä ryhmässä on kyse?". 
Keskustelu tästä asiasta on ollut mielestäni ihan asiallista ja hyviä keskusteluja siitä on käytykin. Olen mielenkiinnolla seurannut näitä mielipiteiden vaihtoja, sillä en itsekään kuuluu sisustajana mihinkään tiettyyn tyylisuuntaan, vaan haen ideoita eri paikoista ja rakennan niistä toimivan kokonaisuuden juuri meille. Juuri meidän kotiin ja meidän tyyliin sopivaksi. Facebookin ryhmistä olenkin löytänyt paljon aivan mahtavia ideoita, ratkaisuja sekä myös uusia sisustusblogeja luettaviksi.

Jos minulle annettaisiin tehtäväksi perustaa Facebookiin sisustusryhmä, joka palvelisi täydellisesti meidän kodin sisustustyyliä, sen nimeksi tulisi varmaan modernisti retro ja samalla skandinaavisesti marokko. Pidän modernista tyylistä, yksinkertaisista ja minimalisteista raameista. Esimerkiksi meidän keittiöstä tulee niin moderni ja skandinaavinen, kuin keittiö vain voi olla. Yleisesti kaipaan  sisustukseen särmää väreistä sekä retron muotokielestä. Lisäksi meillä on jonkin verran ns. perintöpurnukoita ja huonekaluja, jotka on enemmän retroa kuin modernia tyylisuuntaa. On ihan eri asia ostaa kaupasta uusi maljakko tai kattovalaisin kuin löytää sellainen äidin kaapista tai vaikka kirpputorilta. Vanhalla tavaralla on takana usein jokin tarina. Perintömaljakko on äidiltä saatu ja kirpputorilöytä on aina löytö, jota ei saa lähimpään Ikeaan menemällä tai Elloksesta tilaamalla. 


Jokaisella on oma tyylinsä ja tapansa sisustaa. Joku haluaa noudattaa tarkasti jotain tiettyä tyylisuuntaa, joku ostaa aina uutta ja joku toinen ammentaa ideoita sieltä sun täältä ja sisustaa yhdistämällä esimerkiksi uutta sekä vanhaa. Onneksi on erilaisia sisustustyylejä ja sisustajia, niin on myös erilaisia ideoita ja vinkkejä muille jaettavaksi <3

2 comments

  1. Niin totta, onneksi on monenlaisia makuja ja tyylejä, niin ei käy tylsäksi sisustamisten seuraaminen. Itsekkin pidän esineistä joilla on tarina. Kivaa viikkoa sinulle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti! Kiitos ja kivaa viikkoa sinullekin :)

      Delete