Pintaa syvemmälle


Lueskelin tässä kesälomani aikana paljon vanhoja sisustuslehtiä ja päätin tehdä tälläisen sisustuslehtityylisen haastattelun itselleni, jossa vähän avaan sisustusfilosofiaani sekä miten päädyimme ostamaan tämän asunnon ja mitä tulevaisuuden suunnitelmia meillä on kodin suhteen.

Mikä on parasta kodissasi?
Ensinnäkin tietysti se, että tämä on meidän ensimmäinen ihan oma koti. Keskeneräinen projekti, josta pikkuhiljaa muokkaamalla tehdään meidän perheelle täydellinen paikka asua. Meillä on kivat naapurit, asunto on hyvällä paikalla sekä se on sopivan kokoinen koti meille hyvällä pohjaratkaisulla. Meiltä on lyhyt matka Helsingin keskustaan, mutta kuitenkin asutaan sen verran syrjässä, että asuinpaikka on todella rauhallinen. Oikeastaan ainoa melu, mitä meille kuuluu on sumuisalla säällä Ruotsin ja Tallinnan laivojen sumutorvet. Tosin tykkään niistäkin äänistä, sillä se kertoo että meri on ihan vieressä.

Millainen sisustaja olet?

Hyvin määrätietoinen, mutta myös helposti innostuva. Saatan saada päähäni montakin hyvää sisustusideaa, mutta itse toteuttaminen on vähän hitaampaa. Ehkä suurin syy siihen on raha ja ehkä hyväkin niin. Hukkuisin varmasti tavaraan, jos minulla olisi varaa toteuttaa jokainen päähänpisto minkä saan. Toisaalta, jos päätän haluavani jotain, niin sen myös hankin. Hyvänä esimerkkinä on nyt Ay Illuminate-kattovalaisin olohuoneeseen. Olen nähnyt sen aiemmin monessa sistuslehdessä ja tanskalaisissa sisustusblogeissa, mutta nähtyäni tuon valaisimen Casuarinassa, niin tiesin haluavani sen myös meille. Ja sehän muuten tulee meille!

Millainen on sinusta kodikas sisustus?
Tekstiilit, kukat ja kontrastit tuovat mielestäni kodikkuutta sisustukseen sekä värien käyttö. En tarkoita nyt värien käytöllä sitä, että joka huoneessa pitäisi olla värikäs tehosteseinä. Pienilläkin värieroilla sekä eri tekstiileillä ja kuoseilla saa jo kontrastia, ideaa ja kodikkuutta helposti ja nopeasti sisustukseen.

Miksi muutitte juuri tähän asuntoon?
Monestakin syystä, mutta ensisijaisesti sijainnin vuoksi. Muutettuamme Helsinkiin asuimme vuokralla korttelin päässä tästä nykyisestä omistusasunnostamme. Lainalupauksen haimme alunperin RS-kohteeseen Porvooseen, mutta ennen kauppakirjojen allekirjoitusta meille molemmille tuli vahva fiilis, ettemme halua muuttaa Lauttasaaresta pois. Joten peruimme RS-kohteen oston ja haimme vähän isomman lainalupauksen, että saamme ostettua Larusta kodin. Lauttasaari on niin kaunis paikka ja asumme ihan kivenheiton päästä merenrannalta ja lenkkipoluilta, joten tämä on meille täydellinen paikka jo koirienkin vuoksi. Lisäksi asuntomme sijaitsee ns. mäen päällä päättyvällä kadulla, joten tämä asunto on todella rauhallisella paikalla. Asunto on myös läpitalon huoneisto, joten varsinkin näin kesäkuumalla on ihanaa, kun saa meri-ilman kiertämään asunnossa ikkunat avaamalla.


Asuntoa etsiessämme mieheni oli töissä sisustusarkkitehtitoimistossa ja hänen kollegansa sisustusarkkitehti piti asuntomme pohjaratkaisusta ja ehdotti meille kivoja vinkkejä remonttia silmällä pitäen. Tässä asunnossa tosiaan asui vanha rouva ennen meitä, joka oli muuttanut palvelukotiin, koska ei enää pärjännyt yksin kotonaan. Eli saimme tämän asunnon ostettua hyvään hintaan ja remontoimalla saamme tästä tasan tarkkaan meidän makumme mukaisen ja nostettua asunnon arvoa myös päivittämällä pinnat modernimmaksi. Toki tämä on alueena myös sellainen, että asuntojen arvo nousee jatkuvasti.


Mikä on lempipaikkasi kotona?
Makuuhuone, sillä rakastan sen huoneen sisustusta ja fiilistä yli kaiken. Paavo Tynellin kuusihaarainen kattokruunu, turkoosiksi maalattu seinä, Urban Outfittersistä ostettu päiväpeitto sekä valkoiset pellavaverhot on mielestäni onnistunut sisustuskokokonaisuus. Toki makuuhuoneessakin on vielä remontoitavaa. Lattiaremontin yhteydessä vaatekaappi vaihtuu myös sekä haluaisin sängynpäädyn tai kenties itsetehdyn makrameen tai avohyllyt sängyn yläpuolelle. Iso canvastaulu voisi myös olla kiva. En vielä tiedä mihin päädytään sängynpäädyn suhteen. Täytyy pohdiskella (sitäkin) asiaa.

Kuvaile sisustusmakuanne?

Kallis (ainakin jos mieheltä kysytään). Tähän on itseasiassa aika vaikea vastata, koska pidän vähän kaikesta. Pidän todella paljon skandinaavisesta minimalisuudesta, mutta toisaalta haluan myös, että sisustuksessa on joku juju. En pidä liian tehdasmaisesta ja kliinisestä sisustuksesta, mutta en myöskään pidä paljosta tavaran määrästä. En esimerkiksi halua meille seinää, joka on täynnä tauluja. Pieni kollaasi voisi olla kiva, mutta liika on liikaa. Voisi ehkä sanoa, että pidän kontrasteista. Toisaalta tykkään, että on selkeää ja yksinkertaista, mutta mukana on oltava joku katseenvangitsija ja kokonaisuuden tulee olla toimiva ja kodikas samalla.


Minkälainen arvomaailma teillä on sisustamisessa?
Mietitään tosi tarkkaan (ja pitkään) kokonaisuutta ennen kuin lähdetään ostamaan sistustustuotteita tai remonttivälineitä. Ostetaan sekä uutta että vanhaa ja ehdottomasti ajatonta eli emme juurikaan lämpene nopeasti sistustustrendeille tai esimerkiksi ns. blogimatoille. Vaateostoksillakin ostan vain sellaisia tuotteita, joita voisin käyttää ikuisesti (ainakin sillä hetkellä ajattelen niin) ja samaa periaatetta yritän käyttää myös sisustusostoksiin.

Mitä koti teille merkitsee?

Koti on meille paikka, jossa rauhoitutaan ja nautitaan olostamme. Arki töissä on usein hyvinkin hektistä meillä molemmilla ja kotona sitten ollaan ja nautiskellaan olostamme. Meillä on tosiaan nuo kaksi paimenkoiraa, jotka nekin kotona ollessaan rauhoittuvat omille paikoilleen. Ulkona lenkkeillään, leikitään ja riehutaan. Kotona vain ollaan ja nautiskellaan olostamme.


Mitä sinulla on ostoslistallasi?
Jos nyt jätetään tuleva remontti kokonaan pois laskuista, niin ostoslistalla on tällä hetkellä polkupyörä, Ay Illuminate-kattovalaisin sekä Marimekon astiasto, jonka suunnittelin hankkivani seuraavista ystävämyynneistä eli tässä odotellaan jo kutsua seuraaviin ystävämyynteihin Marimekon Herttoniemen myymälään.

Millaisia haaveita teillä on?

Remonttia kovasti odotellaan ja säästetään tosiaan vielä vajaa vuosi siihen, että ei tarvitse lainarahalla remonttia tehdä. Meillä on todella hyvä keittiösuunnitelma valmiina, lattiamateriaalit on valittu ja nyt vain säästetään rahaa itse toteutusta varten. Haaveissa on, että remontti menisi hyvin, nopeasti ja lopputulos olisi täydellinen :)

No comments