Remonttisuunnitelmia


Lauantaiaamuna menimme keittiösuunnittelijan toimistoon miettimään lopullisia yksityiskohtia ja tekemään viime hetken muutoksia. Keittiösuunnitelma on ihana (!!!) ja olemme todella tyytyväisiä suunnitelman lopputulokseen. Täytyy myös nostaa hattua meidän keittiösuunnittelijan ammattitaitoon ja kärsivällisyyteen, kun yritimme miehen kanssa pähkäillä miltä haluamme keittiömme näyttävän ja miten siitä saisi mahdollisimman toimivan. Kärsivällisesti hän näytti meille eri vaihtoehtoja ja muutti piirrustusta, että näimme omilla silmillämme miltä mikäkin materiaali ja ratkaisu näyttäisi kokonaisuudessa.

Nyt meillä on vielä reilu viikko aikaa sulatella suunnitelmaa ja miettiä myös muita materiaaliratkaisuja keittiökalusteiden ympärille. Keittiöremonttiahan me olemme suunnitelleet tähän asuntoon jo pari vuotta samalla kun olemme säästäneet siihen rahaa. Vielä aiomme pohtia reilun viikon ajan, että suunnitelma on tosiaan juuri sellainen kuin haluamme. Tämä kertoo ehkä hieman meidän päättämättömästä luonteesta, mutta myös siitä, että kun pistetään paljon rahaa johonkin, niin sen on todella oltava täydellinen todella hyvä. Aluksihan meidän oli tarkoitus ottaa keittiökaapit Ikeasta, mutta kun erehdyimme käymään ihan oikeassa keittöfirmassa, tuntuu Ikean keittiökalusteiden laatutaso sellaiselta mitä me emme keittiöömme halua. Kun kerran jotain tehdään, niin tehdään sitten kerralla kunnolla. 


Suunnitelmissa on tosiaan valkoinen vinyylilankkulattia, jota löysimme lopulta ihan hyvään hintaan. Seinälle olemme suunnitelleet valkoista laattaa mattana valkoisella saumauslaastilla, sillä keittiökaapin ovet on kiiltävät. Työtasoksi on tulossa musta kivitaso ja siihen tulee musta upotettu allas. Kodinkoneet on rosterin väriset, mutta integroituna. Eli vaikka valkoinen on hyvin hallitseva väri suunnitelmassa, tulee siihen myös kivasti kontrastia mustasta tasosta ja rosterin värisistä kodinkoneista. Lisäksi vähän suunnittelin, että jos maalaisin harmaalla kalkkimaalilla tuon seinän, jonka edustalla on vain lipasto. 

No comments