Porkkanasämpylät



Minun leivontabravuurini on rosoiset porkkanasämpylät ripauksella juustoraastetta pinnalla. Tässä herkkusämpylöiden ohje:

5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 porkkanaa raastettuna
3 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä


Lisää lämpimään veteen suola, sokeri ja porkkanaraaste. Lisää kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää suurin osa lopuista jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Viimeiseksi lisää öljy. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia. Tämän jälkeen pyöräytä sämpylät pellille, lisää juustoraastetta sämpylöiden pinnalle ja anna vielä kohota hetken aikaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 13 minuuttia. 

Kuten kuvasta näkyy, niin minä en juurikaan pyörittele taikinasta sämpyläpalloja, vaan reteesti nakkaan palan taikinaa pellille ja annan sämpylästä tulla hieman rosoisen pinnaltaan. Sitten vain nauttimaan tuoreesta itse leivotusta sämpylästä.


P.s. sokerin voi halutessaan korvata hunajalla, jauhot gluteiinittomilla jauhoilla ja kaurahiutaleet vaikka ruishiutaleilla.

No comments